Vier high-performance microfooncapsules werken via een beamforming-algoritme waarmee geluid buiten de assen effectief kan worden buitengesloten. En dit allemaal in de verbluffend compacte microfoon.

Kies uit drie richtingsinstellingen

Geavanceerde digitale signaalverwerkingstechnologie maakt het mogelijk om drie verschillende opnamepatronen te gebruiken in één veelzijdige microfoon. Gebruik de bediening op het achterpaneel van de microfoon om te schakelen tussen superdirectioneel, unidirectioneel, en omnidirectioneel, afhankelijk van de omstandigheden van uw opname. 

Superdirectioneel: leg geluid van recht vóór de camera vast 

Met het superdirectionele opnamepatroon wordt audio uit een gericht gebied vóór de microfoon opgenomen, waardoor dit ideaal is voor interviews of selfies. Bij deze modus wordt audio van de zijkant en achterkant van de microfoon zeer effectief onderdrukt en wordt geluid van de voorzijde van de microfoon versterkt.

Unidirectioneel: leg geluid uit een breed gebied vóór de microfoon vast

Als er meerdere audiobronnen vóór de microfoon zijn, is unidirectioneel de beste optie. Met deze modus wordt geluid vanuit een breed gebied aan de voorkant opgevangen en geluid van achteren onderdrukt. Hierdoor is deze modus ideaal voor paneldiscussies of een groep muzikanten. 

Omnidirectioneel: neem geluid op vanaf alle richtingen

Het omnidirectionele patroon is in alle richtingen even gevoelig. Omnidirectionele opnamen zijn ideaal wanneer u gesprekken tussen de cameraman en een gesprekspartner wilt opnemen, of voor omgevingsgeluid rondom de camera. 

Helder geluid met effectieve ruisonderdrukking 

Het geluidsonderdrukkingsfilter van de ECM-B10 gebruikt digitale signaalverwerking om ongewenst omgevingsgeluid te verminderen voor hoogwaardige audio. Er is ook een frequentiefilter die goed toegankelijk is op het achterpaneel, waarmee ruis met een lage frequentie door bijvoorbeeld wind of een airco kan worden beperkt. Door de audiokwaliteit tijdens de opnamefase zo te maximaliseren, hoeft er tijdens de nabewerking minder ruis verwijderd te worden en wordt de workflow efficiënter.

Digitale-audio-interface voor helder geluid 

De ECM-B10 is compatibel met talloze camera's van Sony. In combinatie met een camera met een Multi-Interfaceschoen (MI) met een digitale audio-interface kan audio rechtstreeks als een digitaal signaal worden verzonden, voor een hoogwaardige geluidsopname zonder kwaliteitsverlies.

Draadloze configuratie 

Als u de ECM-B10 gebruikt met een compatibele camera met een MI-schoen, geniet u van de luxe van een draadloze verbinding. U hoeft zich niet druk te maken over ruis die mechanisch door de kabels en verbindingen naar de microfoon wordt geleid en er komen geen kabels in beeld, zelfs wanneer u het verstelbare lcd-scherm horizontaal open heeft. 

Werking zonder batterij 

De microfoon wordt rechtstreeks door de MI-schoen van de camera aangedreven, waardoor u zo lang als u wilt kunt opnemen, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de batterij leeg raakt. 

Een compact formaat voor een betere draagbaarheid

De microfoon is slechts 79,3 mm lang en daardoor goed draagbaar in allerlei soorten opnamesituaties. De voorkant van de unit verstoort uw opnamen niet, zelfs niet wanneer u een groothoeklens gebruikt. Bovendien is hij goed te gebruiken in combinatie met een gimbal of een handgreep.

Intuïtieve werking en volledige controle 

De microfoon is zeer veelzijdig dankzij de baanbrekende niveaucontrole, analoge uitvoer voor compatibiliteit met verschillende camera's en een signaalverzwakker die ervoor zorgt dat er optimale signaalniveau's beschikbaar zijn. Deze mate van controle draagt bij aan een soepele, stressloze nabewerking.

Meegeleverde windkap

Bij de microfoon wordt een windkap meegeleverd die op effectieve wijze windruis kan beperken bij opnamen buitenshuis.

Onderdrukking van schokken en trillingen

Het ontwerp van de ECM-B10 onderdrukt schokken en trillingen, om trillingsruis met een lage frequentie te beperken. Dankzij de draadloze configuratie is er ook geen risico dat trillingsruis via een verbindingskabel wordt doorgestuurd.

Stof- en vochtbestendig ontwerp

De ECM-B10 is geschikt voor opnamen in allerlei weersomstandigheden en is stof- en vochtbestendig. Doordat er geen verbindingskabels nodig zijn wanneer er een compatibele camera wordt gebruikt, kunnen de verbindingsingangen van de camera afgedekt blijven, voor nog meer bescherming bij slecht weer.