B+W ND VARIO MRC NANO XS-PRO 82mm

€ 249 incl 21% btw
Binnenkort leverbaar
E-mail me zodra voorradig
Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel
Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten.
In winkelwagen

B+W Variabel MRC Nano ND Filter 82mm 

Het B+W XS-Pro Digital ND Vario MRC Nano grijsfilter biedt creatieve fotografische mogelijkheden bij o.a. landschapsfotografie en is een handig hulpmiddel voor filmers. Met het filter kan licht traploos gereduceerd worden met 1 tot 5 lichtstops. Kenmerkend voor dit B+W filter is dat het filter over het gehele bereik geen kleurafwijking of zogenaamde ‘cross-image’ vertoont zoals bij vergelijkbare filters tot nu toe veelvoorkomend was.  

Variable grijsfilter voor video-opnamen en creatieve foto-effecten
Het zeer luxe filter is voorzien van de befaamde MRC Nano-coating van B+W. Bij de vervaardiging van het filter zijn geen concessies gedaan als het gaat om kwaliteit. Doordat het filter traploze lichtreductie biedt kan het bijvoorbeeld gebruikt worden bij portretfotografie in helder daglicht waardoor de persoon op de foto los komt te staan van de achtergrond omdat een groot diafragma kan worden gebruikt. Bij landschapsfotografie is het mogelijk om waterpartijen door het gebruik van lange sluitertijden ‘vloeiend’ vast te leggen. Voor videografen is het filter onmisbaar om overbelichting te voorkomen. Veranderende lichtomstandigheden tijdens het filmen kunnen worden gecorrigeerd met dit filter.

B+W Variabel ND XS-Pro MRC nano een traploos instelbaar ND Fader Filter
Dankzij de traploos instelbare controle van het B + W Vario ND filter kan het precies worden aangepast aan de individuele behoeften. Voor dit doel wordt het filter geleverd met een index-instelling waardoor de fotograaf de dichtheid tussen de 1 en 5 stops kan instellen in stappen van ongeveer 0,5 stops. Indien nodig kan het B+W Vario ND-filter worden gecombineerd met ND filters met een vaste ND waarde, wat leidt tot aanzienlijk hogere dichtheidswaarden. Het filter is optimaal kleur-neutraal en staat garant voor een professionele beeldprestaties zonder afwijkingen zoals bijvoorbeeld "cross image". 

Features B+W Vario ND Filter:

  • Traploos instelbaar
  • Allround (1 filter, meerdere stops)
  • Pefect afbeelding (geen cross image)
  • Dichtheidsinstelling door opeenvolgende index
  • Geschikt voor brandpunten vanaf 24mm Fullframe
  • Te combineren met vaste ND filters

B+W XS-Pro Digital filtervatting
De XS-Pro Digital filtervatting komt voor bij premium-line filters van B+W. De vatting is dunner dan de standaard F-pro vatting en daarom geschikt voor gebruik met supergroothoeklenzen (wijder dan 24mm op fullframe formaat). De XS-Pro Digital filtervatting bevat schroefdraad aan de beiden zijden van het filter. Hierdoor kan toch gewoon de originele lensdop van het objectief gebruikt worden, terwijl het filter wel extreem dun is. XS-Pro Digital filtervattingen zijn gemaakt van messing materiaal en dus zeer vormvast. Ook heeft dit type vatting een matzware finishing, waardoor reflectie tot het minimum beperkt wordt.

B+W filters met Multi Resistant Coating voor hoge prestaties
De Multi Resistant Coating op B+W filters met de aanduiding MRC in de naam zorgt er voor dat het filter maximaal presteert. is Een MRC-coating garandeert een maximale reflectiereductie en minimaliseert storend strooilicht. Hierdoor kunnen helderdere kleuren worden bereikt en kan het contrast worden verhoogd. Ook voorkomt MRC zogenaamde spookafbeeldingen die normaliter door reflectie op de sensor kunnen ontstaan.

B+W filters met MRC Nano-coating
MRC Nano-coating is de overtreffende trap als het gaat om coatings. Deze coating is nog verder doorontwikkeld dan een gewone MRC-coating en verhoogd de vuilafstotendheid van het filter. Wanneer bijvoorbeeld vet op het filter terecht komt, glijdt dit er gemakkelijk in druppels vanaf en laat het geen kringen achter. Dit wordt ook wel het pearl-effect genoemd.

B+W filters zijn gemakkelijk schoon te maken dankzij MRC
MRC-coating beschermt het filter tegen krassen, vet en stof. Doordat aan beide zijden van het filter een 7-laagse coating is aangebracht wordt de hardheid van het filter verhoogd. Hierdoor is het filter minder gevoelig voor invloeden van buitenaf en gaat het langer mee.

B+W, een buitengewoon merk met hoge standaarden
B+W filters zijn belangrijke instrumenten voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de foto. Filters corrigeren de foto nog voordat ze worden vastgelegd op de beeldsensor, zonder verlies van beeldkwaliteit. De filters van B+W behoren tot de absolute hoofdklasse. Alles aan B+W filters is top: de vatting, het glas, de coating en de bevestiging van het glas in de vatting. Niet voor niets worden alle filters vervaardigd in de fabriek van Schneider Kreuznach in Duitsland. Strikte kwaliteitscontrole staat hierbij hoog in het vaandel zodat constante kwaliteit gewaarborgd blijft.

ND Vario MRC Nano XS-Pro in alle filtermaten
Het XS-Pro Digital ND Vario MRC Nano grijsfilter heeft een dunne vatting en kan zonder vignettering gebruikt worden op alle objectieven met een diameter vanaf 24mm op full frame. Het filter kan worden gecombineerd met andere B+W grijsfilters om een nog hogere lichtreductie te bewerkstelligen. Het XS-Pro Digital ND Vario MRC Nano grijsfilter is leverbaar in de maten 52, 58, 62, 67, 72, 77 en 82mm