H&Y K-Series MRC PureNight vierkant nachtfilter 100x100mm

€ 209 incl 21% btw
Binnenkort leverbaar
E-mail me zodra voorradig
Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel
Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten
5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden
In winkelwagen

H&Y K-Series MRC PureNight vierkant nachtfilter 100x100mm

Het K-Series PureNight nachtfilter van H&Y reduceert het gele en oranje licht tijdens nachtopnamen. Hierdoor ontstaat er een meer natuurgetrouw beeld, zonder dat je constant je witbalans aan hoeft te passen. Het filter heeft een afmeting van 100 x 100 mm en is compatible met de H&Y filterhouder. Dit magnetische nachtfilter is gemaakt van Didymium glas, wat de eigenschap heeft om de warmere kleurtinten tegen te houden.


Voorkom lichtvervuiling tijdens nacht- of astrofotografie

Een welbekend probleem onder astro- en nachtfotografen is lichtvervuiling. Dit ontstaat doordat kunstmatige lichtbronnen ’s-nachts vaak zorgen voor een gelige of oranje gloed in de beelden. Deze gloed vaagt uit, waardoor de foto onscherp of overbelicht lijkt. Om dit te voorkomen is er het H&Y nachtfilter. De gele/oranje gloed wordt optimaal gereduceerd, waardoor je skyline of sterrenhemel haarscherp en goed belicht in beeld komt!


H&Y K-Series magnetisch lensfilter systeem

Het gepatenteerde magnetische K-Series lensfilter systeem van H&Y bestaat uit verschillende vierkante en rechthoekige grijsverloopfilters, die je middels een magnetische houder eenvoudig op je cameralens klikt. Dankzij de magnetische bevestiging zijn de verloopfilters soepel omhoog en omlaag te schuiven, waardoor je het verloop aan kunt passen aan de horizon in je beeld. Zo voorkom je over-, of juist onderbelichting bij het fotograferen of filmen van bijvoorbeeld een mooie zonsondergang. Een ander voordeel van het magnetische systeem is dat het filter strak tegen de lens aan geplaatst wordt, waardoor er geen ongewenste reflecties ontstaan door lichtinval van de zijkant. Zowel de K-Series Holder als de filterframes zijn magnetisch. Het is dus mogelijk om meerdere filters over elkaar te gebruiken. De filters zitten stevig vast in de houder, maar voor extra zekerheid kun je ze nog steviger vast zetten met een instelwieltje.


H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter

Om het H&Y K-Series systeem te kunnen gebruiken, heb je de H&Y Filter Holder nodig. Op deze filterhouder zijn alle filters uit de K-series magnetisch te bevestigen. Bij deze houder voor filters worden 4 adapterringen (67, 72, 77, 82 mm) meegeleverd. Voor andere filtermaten kun je uiteraard je eigen adapterring gebruiken. Ook meegeleverd bij deze filterhouder is een circulair polarisatiefilter. Dit ronde filter plaats je in de filterhouder en via het handige wieltje op het filter kun je het gewenste polarisatie effect altijd instellen. H&Y heeft ook een aantal ronde grijsfilters en ND/pol combinaties die je in de houder kunt klikken, deze zijn los verkrijgbaar. Omdat je de rechthoekige grijsverloopfilters voor het polarisatiefilter plaatst, blijft de werking van beide filters behouden. Wil je dit systeem gebruiken, maar heb je al vierkante of rechthoekige filters? Dan zijn er losse magnetische frames verkrijgbaar, waar je jouw eigen filters in kunt klikken.

H&Y filters, innovatieve kwaliteit!

H&Y werd in 2009 opgericht in Hong Kong en is uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige camerafilters. Inmiddels heeft H&Y verschillende patenten op haar naam staan en levert het bedrijf ook onderdelen aan verschillende bekende merken. De H&Y filters worden met veel enthousiasme gebruikt door professionele- en hobbyfotografen over de hele wereld.

  • H&Y Purenight Filter 100x100mm
  • Beschermtasje