Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs

IR-filters (IR is de afkorting voor infrarood) kunnen de zichtbare lichtstralen effectief afsnijden en zo alleen het rode gebied van het lichtspectrum doorlaten.

Oorspronkelijk ontwikkeld om infraroodfotografie uit te voeren met zwart-wit- en kleuren-infraroodfilms tijdens het filmtijdperk van de fotografie, kunnen IR-filters ook effectief en plezierig worden gebruikt in infraroodfotografie met tegenwoordige DSLR-camera's die geen films meer gebruiken.

Zoals hierboven beschreven, snijden de IR-filters alle zichtbare lichtstralen af, afgezien van het roodlichtspectrum. Deze rode lichtstralen worden infrarood genoemd (terwijl de golflengte daarboven microgolven worden genoemd), maar de algemene classificatie van infrarood omvat "nabij-infrarood", "midden-infrarood" en "ver-infrarood".

Infraroodfilters kunnen ongeveer 700nm~900nm uitzenden binnen het "nabij-infrarood"-spectrumgebied van het zichtbare lichtspectrum, dat gaat van 700nm~2500nm (golflengteclassificatie is echter iets anders, afhankelijk van de wetenschappelijke verenigingen). Wanneer u met deze filters fotografeert, kunt u de groene bladeren van een boom wit maken of de lucht erboven donkerder maken op dezelfde manier alsof u een oude film gebruikt, waardoor u unieke beelden creëert die u onderdompelen in een "andere wereld" die niet kan worden gezien door het blote oog.

Over het gebruik van infraroodfilters, infraroodfotografie hangt ook af van het cameratype dat u gaat gebruiken, maar over het algemeen zijn er verschillende aanpassingen nodig bij het gebruik van digitale camera's die zijn uitgerust met infraroodsensoren. In dit geval kan de focus, wanneer u fotografeert terwijl het IR-filter is bevestigd, bijvoorbeeld naar achteren verschuiven of de camera probeert de kleur te corrigeren, dus het is noodzakelijk om de camera van tevoren in te stellen.

Als het mogelijk is, is een suggestie daarom om RAW in zwart-wit modus te schieten. Zoals hierboven vermeld, aangezien infraroodstralen verschillende scherpstelposities hebben in vergelijking met zichtbare stralen, zelfs als scherpgesteld wordt in AF zonder het IR-filter bevestigd en pas nadat het filter is geïnstalleerd om de opname te maken, zal het beeld hoe dan ook onscherp zijn. Daarom zal het nodig zijn om de scherpstelpositie opnieuw te regelen voordat u gaat fotograferen.

Sommige MF-lenzen uit het filmtijdperk hadden een Infrarood-index gegraveerd in de body, maar dat bestaat niet in moderne AF-lenzen. Om die reden kun je tijdens het fotograferen het beste geleidelijk scherpstellen of fotograferen met een diepe scherptediepte.

IR-filters kunnen de belichting aanzienlijk verlagen. Hoeveel het kan worden verminderd, hangt ook af van het cameramodel, maar over het algemeen kun je een daling van 6 tot 10 stappen krijgen. Als je dit doet bij het fotograferen van een bewegend object dat het beeld binnenkomt, wordt het gevoel van "een andere wereld" nog meer benadrukt.

Omdat de sluitertijd langzamer gaat, is een statief natuurlijk noodzakelijk. Het gebruik van een statief is effectief bij het fotograferen zowel overdag als 's avonds, wanneer er meer infraroodstralen zijn.

 

Resultaten 1 - 10 van 10

Infrarood filters

€ 134,90
€ 23,41
Winkelvoorraad 

Benro ND16 IR ULCA WMC 95mm

Benro ND16 IR ULCA WMC 95mm
€ 129,00
€ 22,39
Winkelvoorraad 

Hoya 82mm UV + IR Cut Filter

Hoya 82mm UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor ...
€ 169,00
€ 29,33
Winkelvoorraad 
€ 167,22
€ 29,02
Winkelvoorraad 
€ 118,52
€ 20,57
Winkelvoorraad 

Hoya 58mm UV + IR Cut Filter

Hoya 58mm UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor ...
€ 85,00
€ 14,75
Levertijd > dan 5 dagen 

Hoya 52mm UV + IR Cut Filter

Hoya UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor camera's ...
€ 77,00
€ 13,36
Levertijd onbekend

Hoya 72mm UV + IR Cut Filter

Hoya 72mm UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor ...
€ 119,00
€ 20,65
Levertijd onbekend

Hoya 49mm UV + IR Cut Filter

Hoya 49mm UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor ...
€ 75,00
€ 13,02
Levertijd onbekend

Hoya 55mm UV + IR Cut Filter

Hoya UV + IR Cut Filter. Speciaal filter voor camera's ...
€ 79,00
€ 13,71
Levertijd onbekend

 

 

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.