Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs
Middenformaat Camera's

Fujifilm GFX100 II

Fujifilm GFX100 II., De Nieuwe Standaard in Professionele Fotografie en Video
€ 7999,00
€ 1388,26
Winkelvoorraad 

Hoogste inruilprijs
Hoogste inruilprijs van Nederland.

Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel

Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten

5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden


Beschrijving

Fujifilm GFX100 II

De nieuwe GFX100II is een systeemcamera met grootformaat sensor die een nieuwe standaard zet in de fotografiewereld. Uitgerust met een gloednieuwe extra snelle, grootformaat 102MP High Speed sensor en ondersteund door de X-Processor 5 beeldverwerkingsprocessor, belooft dit vlaggenschipmodel ongeëvenaarde prestaties. Van nog hogere burst-snelheden tot zeer geavanceerde video-opnamemogelijkheden, de GFX100 II is ontworpen om aan de hoogste eisen te voldoen.

De echte kracht van de GFX100 II schuilt in zijn baanbrekende technologie. 

 De camera is uitgerust met een volledig nieuw ontwikkelde, extra snelle 102MP High Speed sensor, met de naam "GFX 102MP CMOS II HS", die daarbij wordt ondersteund door de geavanceerde "X-Processor 5" beeldverwerkingsprocessor. 

Deze combinatie zorgt voor een verdubbeling van de signaalleessnelheid in vergelijking met het huidige model. Het resultaat? Een ongekende prestatieverbetering op het gebied van continu opnamen (zg. burstshots), autofocus en videoregistratie. Of het nu gaat om een landschap vastleggen bij het vallen van de avond of een snelle sportactie, de GFX100 II levert altijd haarscherpe en levendige beelden.


Één van de meest indrukwekkende verbeteringen van de GFX100 II is zijn burst-snelheid. Waar het vorige model een snelheid van 5,0 beelden per seconde haalde, schiet de GFX100 II met maar liefst 8,0 beelden per seconde. Deze toename in opnamesnelheid maakt de camera naast genres als mode, commerciële fotografie en landschap, nu ook uitermate geschikt voor sport-, actie- en nieuwsfotografie waarbij een hogere continu opnamesnelheid essentieel is. Bovendien maakt de camera voor het eerst gebruik van op AI-gebaseerde onderwerpherkenning in de GFX-serie. Deze is aangeleerd door Deep Learning-technologie. Dit, in combinatie met de nieuwste voorspellende autofocusalgoritmen, zorgt voor een grootformaat camera met ongeëvenaarde scherpstelprestaties.

De GFX100 II zet ook een nieuwe trend op het gebied van video-opnames. Voor het eerst in de GFX-serie ondersteunt de camera een 8K/30P video-opname mogelijkheid. Daarnaast kan de camera intern 4K/60P 4:2:2 10-bit video opnemen. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt door de nieuwe processor en de verhoogde uitleessnelheid van de beeldsensor. De camera biedt ook een nieuwe "Video Format"-modi die optimaal gebruik maakt van de grote sensor die schuilgaat in de GFX camera’s. Afhankelijk van het op de camera gemonteerde objectief, zoals een Premista, 35mm of Anamorphic (35mm) objectief, past de camera de video-instellingen automatisch aan voor optimale resultaten. Dit maakt de GFX100 II een veelzijdige keuze voor uiteenlopende opnamesituaties, van documentaires tot speelfilms.


Connectiviteit is een ander aspect waar de GFX100 II in uitblinkt. 

De camera is uitgerust met een Ethernet-poort en beschikt over HDMI Type A en USB-C-aansluitingen. Deze uitgebreide reeks aansluitmogelijkheden maakt het eenvoudiger dan ooit om externe apparaten aan te sluiten en de workflow te stroomlijnen. De camera ondersteunt ook de cloudservice "Frame.io Camera to Cloud", waardoor de opnames direct naar de cloud kunnen worden geüpload. Dit is een enorme tijdsbesparing en biedt extra gemak voor professionals die veel onderweg zijn. De toevoeging van tijdcode-synchronisatie met ATOMOS AirGlu™ maakt het bovendien mogelijk om naadloos te integreren in complexe productieomgevingen.

De GFX100 II is meer dan een upgrade. Het is een evolutie op alle fronten. 

Van de verbeterde beeldkwaliteit dankzij de non-extended ISO80-gevoeligheid tot de nieuwe Film Simulation-modus "REALA ACE”. Deze camera is ontworpen om aan de hoogste professionele eisen te voldoen. Verbeteringen aan de hardware zoals de tot 8-stops vijfassige in-body beeldstabilisatie en de 9,44-miljoen-dot hoge-resolutie EVF maken het plaatje compleet. Het nieuwe ontwerp van de camerabody, inclusief een groot sub-LCD en een gekanteld boven paneel zorgen voor een intuïtieve en plezierige gebruikservaring. Kortom, de GFX100 II is dé ultieme keuze voor fotografen en videografen die het beste uit hun werk en hun camera willen halen.


Belangrijkste kenmerken

 (1) Hoogste continu opnamesnelheid en AF-prestaties van de hele GFX Serie dankzij de nieuwe high-speed beeldsensor GFX 102MP CMOS II HS en de high-speed beeldverwerkingsprocessor X-Processor 5

 • De GFX100 II is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 102MP beeldsensor - de GFX 102MP CMOS II HS - die tot het dubbele van de signaalleessnelheid biedt in vergelijking met het huidige model. Dit maakt continu opname mogelijk tot 8,0 beelden per seconde. Gebruikers kunnen daardoor genieten van snelle continu opnamemogelijkheden met zeer korte tussenposen. Op het gebied van sportfotografie is de GFX100 II in staat om ieder beslissend fotomoment vast te leggen. Dit alles zonder in te boeten 4 aan de extreem hoge beeldkwaliteit waarover de GFX100 II beschikt en die synoniem staat voor het gebruik van een grootformaat sensor.
 • Het gebruik van een verbeterd algoritme heeft het gezichts-/oog-AF verder verbeterd. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een op AI-gebaseerde onderwerp-detectie AF-systeem. Deze is ontwikkeld met deep learning-technologie. Hierdoor kan de camera nu dieren, vogels, auto's, motorfietsen, fietsen, vliegtuigen, treinen, insecten en drones7 detecteren. Een onderwerp wordt automatisch gevolgd terwijl deze scherp in beeld blijft, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op kadrering en het beslissende moment. Het geëvolueerde voorspellende AF-algoritme biedt extra gemak aan gebruikers in genres die geavanceerde trackingmogelijkheden vereisen voor snel bewegende onderwerpen, zoals sport- en actiefotografie.
 • De camera is uitgerust met een 9,44-miljoen-dot hoge resolutie EVF met een 1,0x vergroting. Dit onderdrukt parallax en vervorming die doorgaans optreedt wanneer het oog van positie wordt verplaatst tijdens het gebruik van de zoeker. De EVF beschikt bovendien over een vloeiende verversingssnelheid van ongeveer 120 bps om de snelle bewegingen van een onderwerp nauwkeurig te identificeren. •
 • De vorm van het AF-gebied kan worden aangepast aan de opnamesituatie voor een mee nauwkeurigere autofocus.

(2) Een groter dynamisch bereik van stilstaande beelden met de non-extended ISO80-gevoeligheid en de nieuwe Film Simulation-modus ‘REALA ACE’ 

 • Verbetering van de pixelstructuur heeft de instelgevoeligheid van de nieuwe sensor verhoogd, waardoor het gebruik van ISO80 nu als standaardgevoeligheid mogelijk is. Wanneer de sensorgevoeligheid is ingesteld op ISO80, kan de camera beelden vastleggen met een groter dynamisch bereik en minder ruis ten opzichte van het voorgaande model8 . 
 • De microlenzen van de nieuwe sensor zijn verbeterd om het lichtgebruik aan de randen van de sensor verder te verhogen, waardoor de beeldkwaliteit aan de randen en de AF-nauwkeurigheid ten opzichte van het voorgaande 5 model worden verbeterd. •
 • De GFX100 II wordt geleverd met in totaal 20 Film Simulatiemodi, waaronder de nieuwe ‘REALA ACE’. Hierdoor worden de creatieve mogelijkheden van de gebruiker nog verder vergroot. ‘REALA ACE’ biedt een getrouwe kleurweergave en een hoog contrast, waardoor het geschikt is voor alle onderwerpen en situaties. 
 • De camera beschikt over de Pixel Shift Multi-Shot-functie, die een 4x hogere resolutie en nauwkeurige kleurweergave mogelijk maakt. Het IBIS-mechanisme verschuift de beeldsensor met 0,5 pixel, waardoor 16 RAW-beelden in een snelle continu opnamesnelheid kunnen worden gemaakt. De speciale software ‘Pixel Shift Combiner’ wordt vervolgens gebruikt om de 16 RAW-bestanden te combineren tot een 400MP-beeld. Dit is een perfecte keuze voor commerciële fotografie of digitale archivering van culturele activa. 
 • De camera ondersteunt het HEIF-bestandsformaat, dat een kleurdiepte kent van 10-bit, terwijl de bestandsgrootte slechts 70% van een JPEG-bestand is.

(3) Uitgebreide videoprestaties die voldoen aan de behoeften van professionele videoproductiebedrijven 

 • Dankzij de nieuwe sensor kan de camera intern 4K/60P en zelfs 8K/30P 4:2:2 10-bit video-opnames maken. De uitlees snelheid van de sensor is verhoogd om het rolling shutter-effect te onderdrukken. Dit zorgt voor meer natuurlijke opnames van bewegende onderwerpen. Bovendien is ISO100 ook beschikbaar in de videomodus voor opnames van nog hogere beeldkwaliteit. 
 • De GFX100 II ondersteunt drie Apple ProRes9 -codecs: Apple ProRes 422 HQ, Apple ProRes 422 en Apple ProRes 422 LT. Bij het filmen in Apple ProRes kan de camera bijvoorbeeld gebruikmaken van proxy videoregistratie, zoals Apple ProRes 422 Proxy. Dit vermindert de bewerkings werklast tijdens de videoproductie en stroomlijnt zo de algehele workflow van filmen gedurende het postproductie-proces. 
 • De camera ondersteunt videoformaten voor Premista (35mm) en Anamorphic (35mm). Wanneer deze objectieven via de mount-adapter worden gedetecteerd, wordt de video middels geoptimaliseerde instellingen opgenomen, wat een verscheidenheid aan video-mogelijkheden biedt. De tracking AF-functie voor video-opname is toegevoegd. Wanneer gebruik wordt gemaakt van AF-C + Wide/Tracking AF-modus, kunnen gebruikers het scherm aanraken om onderwerpen automatisch te volgen. Hierdoor kan de camera het juiste onderwerp volgen in situaties waarin meerdere subjecten in beeld zijn. 
 • Dit is de eerste GFX camera die beschikt over F-Log2 met een dynamisch bereik uitgebreid tot 14+ stops10. Deze verbetering maakt videoregistraties mogelijk met verrijkte tonaliteit, waardoor het postproductie potentieel aanzienlijk wordt verbreed. 
 • De GFX100 II kan tot 8K/30P 12-bit video in RAW-gegevens uitvoeren via HDMI. De camera kan video opnemen in het Apple ProRes RAW-formaat wanneer deze wordt gebruikt met de NINJA V+ monitor van ATOMOS, en in het Blackmagic RAW-formaat wanneer deze wordt gebruikt met de Video Assist 12G monitor van Blackmagic Design. 
 • De camera ondersteunt tijdcode-synchronisatie met ATOMOS AirGlu™ BT. Dit maakt naadloze tijdcode-synchronisatie met meerdere camera’s mogelijk. 
 •  De volgende functies zijn nieuw toegevoegd om het maken van videoopnames eenvoudiger te maken: 
 1. Weergave van golfvormvectoren (waveforms) 
 2. Toevoeging van de nieuwe MF-assist-functie focuskaart 
 3. Toevoeging van F-log2 D-Range Priority-modus

(4) Veel mogelijkheden om het systeem uit te breiden.

 • De camerabody is uitgerust met een Ethernet-poort en HDMI Type Aen USB-C-aansluitingen om de connectiviteit met externe apparaten aanzienlijk te vergroten voor diverse randapparatuur. • Een externe SSD kan via USB-C worden aangesloten om foto's en videogegevens direct op te slaan. Dit is mogelijk in iedere modus en formaat, inclusief 4K/60P en 8K/30P.
 • De camera ondersteunt de cloudservice ‘Frame.io Camera to Cloud’, zodat Apple ProRes Proxy-bestanden en verschillende andere videobestanden direct naar Frame.io kunnen worden geüpload, waardoor de workflow van opname tot bewerking aanzienlijk wordt gestroomlijnd. 
 • De camera is uitgerust met dubbele kaartsleuven die CFExpress™ Type B- en SD-kaarten ondersteunen. Het gebruik van een CFExpress™ Type B-kaart met een hoge schrijfsnelheid benut de volledige videoprestaties van de GFX100 II . 
 • IPTC-metadata15 kunnen aan afbeeldingen worden toegevoegd terwijl ze worden gemaakt. De metadata kunnen worden gecontroleerd en bewerkt in de FUJIFILM XApp.

(5) Opnameondersteuning voor krachtige hardware en een functioneel ontwerp 

 • De GFX100 II beschikt over een nieuw IBIS-mechanisme dat zorgdraagt voor een nog nauwkeurigere stabilisatie. Het gebruikt beeldinformatie om cameratrillingen te detecteren en het resultaat is een stabilisatieprestatie van maximaal acht stops over vijf assen, de beste onder de FUJIFILM-camera's. Gebruikers kunnen eenvoudig uit de hand fotograferen of filmen, zelfs in 8 situaties met weinig licht, zoals bij landschappen in de avond of vroege ochtend. Het IBIS-mechanisme wordt ook gebruikt om de beeldsensor met hoge precisie te verschuiven om ongeveer 400MP-beelden te produceren in de Pixel Shift Multi-Shot-modus. 
 • De functionaliteit van de camerabody is sterk verbeterd is ten opzichte van voorgaande modellen. Het nieuwste BISHAMON-TEX -materiaal wordt gebruikt om de grip op de camera te maximaliseren wanneer deze in de hand wordt vastgehouden. Het paneel bovenop de camera is lichtjes schuin naar de gebruiker toe gebogen, zodat de camera-instellingen eenvoudig kunnen worden gecontroleerd. Het sub-LCD-scherm aan de bovenzijde is groter dan bij eerdere modellen en heeft een bijgewerkt GUI-ontwerp voor verbeterde zichtbaarheid. 
 • De bediening van verschillende knoppen op de camera is verbeterd. Zo zijn er bijvoorbeeld drie Fn-knoppen met geavanceerde bedieningsmogelijkheden bovenaan de grip gepositioneerd om een foutloze camera-bediening te garanderen wanneer de opnameomstandigheden veranderen.
Lees meer

Reviews

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Aanbevolen SDXC V90 Geheugenkaarten

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.