Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs
Systeem camera's

Fujifilm X-H2S Body Black

Een buitengewoon snélle camera die menig andere camera in prestaties doet verbleken. Een systeemcamera met APS-C sensor die oprecht de lat weer flink hoger legt en alles te bieden heeft wat men van een professioneel vlaggenschip model mag verwachten.
€ 2652,00
€ 460,26
Winkelvoorraad 

Hoogste inruilprijs
Hoogste inruilprijs van Nederland.

Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel

Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten

5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden


Beschrijving

Fujifilm X-H2s Systeem camera

De X-H2s is het vlaggenschip uit de Fujifilm X serie. De X-H2s heeft alles wat je van een professionele camera mag verwachten. De Fujifilm X-H2s heeft vele verbeteringen zoals een compleet nieuwe beeldsensor die zeer hoge prestaties levert en de nieuwe X-processor 5 is de krachtige motor van de camera. De camera is nu ook geschikt voor professionele filmers. De X-H2s kan nu ook oa 4K filmen zonder te croppen.

Zowel op het gebied van fotografie als video worden er dankzij de volledig nieuwe backside illuminated (BSI) en stacked “X-Trans CMOS 5 HS”*2 beeldsensor hoge prestaties geleverd. Datzelfde gaat ook op voor de volledig nieuw ontwikkelde “X- Processor 5” beeldverwerkingsprocessor, die de krachtbron vormt van deze nieuwe systeemcamera van FUJIFILM.

De 26,16 Megapixel CMOS beeldsensor kan maar liefst 4x sneller worden uitgelezen ten opzichte van het vorige model . Ook is de nieuwe “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor flink sneller geworden en in snelheid verdubbeld .

Dankzij nieuwe toegepaste technologieën kan de FUJIFILM X-H2S hoge prestaties leveren op het gebied van automatisch scherpstellen. De autofocus prestaties van deze nieuwe systeemcamera stelt de X-H2S in staat om foto’s te maken met een snelheid van maar liefst 40 beelden per seconde, zonder “blackout” van het zoekerbeeld.

Bovendien is het autofocus systeem nu uitgerust met nieuwe AI-mogelijkheden op het gebied van onderwerpherkenning. Zo kan het AF systeem van de X-H2S onderscheid maken tussen mensen, dieren en voertuigen. Uiteraard zijn de vertrouwde gezicht- en oogherkenning verder verbeterd.

Er is ook gedacht aan diegenen die de X-H2S willen gaan gebruiken voor video- en filmproducties. Zo kan de camera nu filmen met een resolutie en snelheid van 6.2K/30P en slow motion opnames maken met een resolutie en snelheid van 4K/120P. En wie uitsluitend in 4K wil filmen heeft nu niet langer meer te maken met een ‘crop’ die in de voorgaande modellen werd toegepast wanneer er werd gefilmd op 4K50P en 4K60P. Dankzij de nieuwe stacked “X-TransTM CMOS 5 HS”*2 BSI sensor en de nieuwe “X-Processor 5” beeldverwerkingsprocessor is ook het rolling- shutter effect tot een minimum beperkt. Bovendien kan de camera intern alle modi filmopnames maken met een kleurdiepte van 4:2:2 10-bit en is er ondersteuning voor Apple ProRes 422 .

Verdere verbeteringen aan de X-H2S bestaan uit een verbetering van het vijf-assige interne beeldstabilisatie systeem (IBIS), dat nu beeldstabilisatie kan bieden tot maar liefst 7 stops Ev. Daarnaast is de body van deze camera uiterst robuust en duurzaam vervaardigd uit aluminium, zodat hij ook tegen een stootje kan wanneer de camera onder professionele omstandigheden wordt gebruikt. Verder zijn er aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd aan de bedieningsinterface en is de camera voorzien van een nieuwe CFexpress Type B geheugenkaartsleuf.
Belangrijke eigenschappen Fujifilm X-H2s
 

Een ongekend goed AF volgsysteem waarmee onderwerpen met eenvoud kunnen worden gevolgd

De camera is uitgevoerd met een vijfde generatie 26.16 Megapixel backside illuminated stacked layer X-Trans “CMOS 5” beeldsensor die specifiek voor de FUJIFILM X Serie is ontwikkeld. De uitleessnelheid van deze sensor is maar liefst 4x sneller dan die werd toegepast in het vorige model. Hierdoor kunnen tot maar liefst 40 beelden per seconde worden gemaakt zonder hinderlijke black-outs. De fase-detectie AF pixels worden afzonderlijk van elkaar uitgelezen wanneer de camera in continu- opname modus wordt gebruikt (burst mode). Hierdoor is het aantal AF calculaties dat de camera kan maken verdriedubbeld ten opzichte van het voorgaande model*. Het autofocussysteem is daardoor in staat om zéér snel en zéér nauwkeurig scherp te stellen op ieder bewegend onderwerp. Zelfs wanneer er op een snelheid van 40bps wordt gefotografeerd. In ‘burst mode’ is de AF aanzienlijk verbeterd.

*FUJIFILM X-T4 systeemcamera.

Het gebruik van de nieuwe sensor en beeldverwerkingsprocessor zijn voorzien van een groter werkgeheugen. Hierdoor kan de camera aanzienlijk meer foto’s maken wanneer gebruik wordt gemaakt van de continu-opnamemodus. In combinatie met de elektronische sluiter is de camera in staat om maar liefst 1000 continu-opnames te maken bij een snelheid van 30bps in JPEG en 20bps in RAW.

De EVF is uitgerust met een resolutie van 5.76 Megapixel paneel met een vergrotingsfactor van 0.8x. Het beeld in de EVF wordt maar liefst 120x per seconde ververst waardoor iedere beweging vloeiend oogt. Ook het zicht is aanzienlijk verbeterd en dankzij een sterke parallax onderdrukking wordt vervorming tegengegaan. Deze vervorming kan ontstaan wanneer het oog niet exact voor de zoeker wordt geplaatst. Het volgen van bewegende onderwerpen is daardoor flink verbeterd.

Aanzienlijk geëvolueerde verbetering van het AF systeem dankzij nieuwe technieken en een verbeterd algoritme

Het toepassen van nieuwe technieken en een verbeterd verwachtings- algoritme voor het AF systeem heeft ertoe geleid dat er buitengewone prestatieverbeteringen waarneembaar zijn tijdens het volgen van bewegende onderwerpen in combinatie met Zone-AF en tijdens moeilijke lichtomstandigheden. Dit betekent dat een onderwerp zéér accuraat kan worden gevolgd. Denk daarbij niet alleen aan atleten, maar ook aan dieren in het wild.

 

De nieuwe beeldprocessor beschikt over een AF functie die zelfstandig onderwerpen kan herkennen. Dit alles dankzij een verbluffende Deep Learning technologie die specifiek hiervoor is ontwikkeld. Het AF systeem volgt en detecteert niet alleen gezichten en ogen van de mens, maar is ook in staat om dieren, vogels, auto’s, motoren, fietsen, treinen en vliegtuigen te herkennen. Gebruikers van deze camera kunnen zich dus volledig richten op de kadrering van het beeld en het afdrukken tijdens het ‘juiste’ moment. De camera zal het te fotograferen onderwerp daarbij continu scherp in beeld houden.

Geëvolueerde video-prestaties geschikt voor diverse doeleinden

Door de combinatie van een nieuwe beeldsensor en beeldverwerkingsprocessor is de camera in staat om intern video- opnames te maken met een kleurdiepte van 4:2:2 10-bit op een resolutie en beeldsnelheid van 6.2K/30P. Zo is er oprecht sprake van High Definition video en waarbij kleuren volledig tot hun recht kunnen komen. De camera is ook uitgerust met een slow-motion optie waarbij beelden kunnen worden opgenomen met een resolutie en beeldsnelheid van 4K/120P

De uitleessnelheid van de beeldsensor is overeenkomstig 1/180e seconde waardoor het effect van rolling shutter aanzienlijk kan worden onderdrukt. Onderwerpen blijven daardoor natuurlijk ogen, ook bij snelle bewegingen van de camera.

De X-H2S biedt ondersteuning aan drie Apple ProRes codecs: ProRes 422 HQ, ProRes 422 en ProRes 422 LT. Tevens bestaat de mogelijkheid om de camera proxy bestanden te laten genereren zoals ProRes 422 Proxy. De workflow wordt daardoor tijdens het bewerken van de video-opnames aanzienlijk gestroomlijnd.

De AF prestatie voor video zijn verbeterd. De camera ondersteund nu ook de AF+MF functie in de video modus en biedt de gebruiker de beschikking over onderwerpherkenning tijdens het filmen. Ook wanneer het onderwerp zich snel voortbeweegt.

Een andere nieuwe optie is F-Log2. Hiermee wordt het dynamisch bereik van een video-opname uitgebreid tot maar liefst 14+ stops Ev. Hierdoor worden mogelijkheden voor colorgrading tijdens het post productieproces aanzienlijk vergroot.

Om professionele content creators nog beter van dienst te zijn, is de camera uitgerust met een nieuwe methodiek om warmte die de camera produceert af te voeren. Hierdoor wordt de opnameduur voor video- opnames vergroot tot maar liefst 240 minuten, waarbij er op 4K/60P*11 kan worden gefilmd. Voor warme weeromstandigheden is er ook nog een optionele externe koelunit beschikbaar “FAN-001”

Ontwerp / Behuizing en gebruiksinterface

De camera beschikt over een volledig nieuw ontworpen 5-assig beeldstabilisatiesysteem. Deze is nu in staat om trillingen tot 7 stops Ev. te ondervangen. Dit alles wordt mogelijk dankzij de nieuwe beeldverwerkingsprocessor en nieuwe meetcomponenten. Gebruikers kunnen daardoor onder moeilijke lichtomstandigheden met een gerust hart diverse onderwerpen uit de hand fotograferen.

De camera heeft een aantal populaire ontwerp features van de X-H1 overgenomen, zoals de grote greep voor meer ergonomie bij het gebruik van grotere objectieven. Daarnaast is de camera uiterst robuust ontworpen en kan daarmee worden toegepast in een ruige professionele werkomgeving. Verder heeft FUJIFILM geluisterd naar feedback en wil zij graag voldoen aan de wens om de camera nog ergonomischer te maken.

Ergonomische verbeteringen

De sluiter voelt minder licht aan en kan nu eenvoudiger half worden ingedrukt zonder dat er per ongeluk wordt gedrukt.

Het ontwerp van de grote greep is enigszins aangepast waardoor het handgevoel nog beter is wanneer de camera wordt gebruikt in combinatie met een wat zwaarder objectief.

Er is nu een aparte knop bijgekomen die kan worden ingedrukt voor het maken van video-opnames. Bovendien heeft de camera nu de beschikking gekregen over een 1.62 miljoen dot vari-angle LCD scherm voor een prettiger kijkgenot.

In vergelijk met het voorgaande model biedt deze camera een verbeterde bediening voor wat betreft de plaatsing van knoppen en schijven, zoals bijvoorbeeld een AF-ON knop. Gebruikers kunnen de camera daardoor precies zo bedienen zoals zij dat wensen

De levensduur van de sluiter is nog verder verbeterd en krijgt nu een rating tot 500.000 sluiter-actuaties en voldoet daarmee aan alle professionele eisen.

De camera beschikt over twee geheugenkaartsloten waarvan één bestaat uit een CFexpress Type B kaartslot voor een zeer hoge datadoorvoer, waardoor de X-H2S geschikt is gemaakt voor het maken van lang durende video-opnames en extra gebruiksgemak 

 

 

 
 
Lees meer

Reviews

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Ook interessant

Misschien bent u ook op zoek naar de onderstaande bijpassende producten

5% korting op alle geheugenkaarten bij aanschaf systeem camera's

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.