Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs
Systeem camera's

Nikon Z9 Body

Nikon Z9 Body. Met de Z 9 komt perfectie zo dichtbij als je je maar kunt voorstellen.
€ 5999,00
€ 1041,15
Winkelvoorraad 

Hoogste inruilprijs
Hoogste inruilprijs van Nederland.

Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel

Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten

5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden


Beschrijving

Nikon Z9 Body

Met de Z 9 komt perfectie zo dichtbij als je je maar kunt voorstellen. De nieuwe gestapelde* full-frame CMOS-sensor van 45,7 MP en de supersnelle EXPEED 7-processor bieden een verbluffende beeldkwaliteit. Nikon’s meest geavanceerde AF-systeem ooit geeft een nieuwe betekenis aan vasthoudendheid. Dagen lang opnamen maken. Urenlang 8K-video opnemen. De meest extreme locaties. De snelste actie. De Z 9 voldoet ruimschoots aan de zwaarste professionele eisen.

* Gestapelde cmos-sensor, stacked sensor in het kortGestapelde CMOS-chips verhogen de snelheid nog verder en houden uw onderwerp perfect in beeld terwijl de camera een beeld maakt. Gestapelde chips overtreffen nu de CMOS-sensoren van BSI wat betreft focussnelheid, nauwkeurigheid en onderwerpherkenning. Dit zorgt er allemaal voor dat gestapelde camera's zoals de Z9 niet zomaar een aantal foto's achter elkaar maken; ze maken een aantal scherpe foto's achter elkaar.  

Toonaangevende AF

Continue AF-berekeningen uitgevoerd bij ongekende snelheden. Gelijktijdige onderwerpherkenning mogelijk gemaakt door geavanceerde AI-algoritmen. Real-time weergave zonder enige black-out van de elektronische zoeker. Er is weliswaar geen algoritme voor geluk, maar er is wel een compleet systeem voor precisie.

Deep-learning AI

Mensen, dieren, vogels, voertuigen. Geen enkel ander AF-systeem kan zo veel onderwerpen tegelijk in een scène herkennen. De Z 9 kan scherpstellen op ogen, hoe klein het onderwerp binnen het beeld ook is, en kan gezichten herkennen, zelfs ondersteboven.

Geavanceerde automatisch veld-AF

Het fenomenale 493-punts AF-systeem omvat 405 AF-punten voor automatisch veld-AF. Dat zijn er vijf keer zo veel als bij de Z 7II. De meevolgende scherpstelling over het hele beeld overtreft zelfs die van de veelgeprezen D6. Met 10 AF-veldstanden kun je de AF-instellingen voor elke klus optimaliseren.

Geavanceerde 3D-tracking

Het sportveld. De lucht. Het circuit. De Z 9 volgt onderwerpen met meedogenloze precisie. Ons meest geavanceerde 3D-trackingsysteem herkent wat je fotografeert en reageert direct op veranderingen in de positie, de richting of de snelheid van het onderwerp.

Selecteerbare AF-patronen

Haarscherpe scherpstelling waar je die het meest nodig hebt. Met maximaal 20 selecteerbare breedveld-AF-patronen kun je de AF aanpassen aan lastige opnamesituaties. Vermijd vaste obstakels zoals tennisnetten of hordes en blijft gericht op de actie.

Baanbrekende snelheid

Topsnelheden tot 120 bps met volledige AF/AE maken van de Z 9 een echte klasse apart. Je kunt ook opnamen maken met 20 bps en in één snelle serieopname meer dan 1000 beelden van volledige resolutie vastleggen. De keuze van objectieven is enorm, met meer dan 100 lichtsterke Nikon-objectieven die opnamen met maximaal 120 bps ondersteunen.

8K-foto's

Je kunt foto's met een opeenvolgende hoge resolutie uit maximaal 10 seconden 8K-video-opnamen extraheren en deze opslaan als afzonderlijke JPEG-bestanden.⁸ Ideaal voor als je video-opnamen en foto's moet leveren.

Geen zichtbaar rolling shutter-effect

Door ’s werelds hoogste scansnelheden van de sensor en superkorte sluitertijden treedt er praktisch geen rolling shutter-vertekening op. Beelden vertonen geen vervorming. Rechte lijnen zien er recht uit.

Korte sluitertijden

Dankzij sluitertijden van 1/32.000 en de mogelijkheid van de camera om opnamen met ISO 64 te maken, wordt zelfs in situaties met extreem helder licht een ongekende scherptediepte bereikt wanneer je opnamen maakt met lichtsterke NIKKOR Z-objectieven.

Onuitputtelijke buffer

Maak opnamen zonder onderbreking. De grote, snelle buffer voorkomt vertraging en kan opnamen met maximaal 120 bps gemakkelijk aan. Twee sleuven bieden plaats aan snelle Type B CFexpress-kaarten die de buffer met gemak leeg houden.

Elektronische zoeker zonder black-out voor real-time weergave

Een weergave zoals deze heb je nog nooit eerder gezien. De Z 9 biedt 's werelds helderste weergave via de elektronische zoeker (3000 nits) en er is absoluut geen vertraging. Met een vernieuwingsfrequentie tot 120 bps zie je een echt continue real-time weergave. Als je onderwerp beweegt of als er ook maar de kleinste verandering optreedt in de scene waar je opnamen van maakt, zie je dat.

Kantelmonitor over vier assen

Pas je aan het moment aan met snelle, flexibele kadrering. De grote, direct reagerende monitor kan vanuit een horizontale of verticale opnamepositie 90 graden worden gekanteld. Je hebt de vrijheid om je door de actie te laten leiden en deze vanuit zeer lage of hoge hoeken met gemak scherp vast te leggen.

Intuïtief informatiescherm

Het informatiescherm draait automatisch wanneer je wisselt voor het maken van verticale opnamen. Via de duidelijke interface kun je instellingen snel controleren wanneer je de camera horizontaal of verticaal houdt, terwijl het i-menu en ISO-knoppen gemakkelijk te bedienen zijn wanneer je verticale opnamen maakt.

Direct geavanceerde aanpassingen toepassen

Met de Z 9 staat er niets meer in de weg tussen jou en het beeld. Het informatiescherm kan een puur beeld of een aangepaste weergave weergeven. Je kunt scherpstelposities aan meerdere knoppen toewijzen: elke knop roept een afzonderlijke scherpstelpositie of dezelfde scherpstelpositie op.

Voor-ontspan beeldopnamen

De dagen van ‘ik heb het net gemist’ zijn voorbij. Bij snelle beeldvastlegging kan de Z 9 beelden opnemen tot één seconde voordat je de ontspanknop volledig indrukt. En je kunt een na-ontspan serieopname instellen die tot vier seconden doorgaat.

Opnamen maken zonder op je camera te hoeven letten

Zoals alle uitzonderlijke hulpmiddelen heeft de Z 9 een gemakkelijke, onopvallende bediening. Direct opgestart. Gebalanceerde gewichtsverdeling. Robuust gebouwd. Deze camera is zo sterk als je verwacht van een topmodel van Nikon en zo wendbaar als je maar wilt. De camera voelt zo vertrouwd in je handen dat je over niks anders hoeft na te denken dan over welke opname je wilt maken.

Ruim

De Z 9 is 20% kleiner dan de D6, maar is ook tijdens langdurige opnamesessies moeiteloos te bedienen. Dankzij de diepe grip kun je de camera stevig vasthouden bij horizontale en verticale opnamen. Door slimme plaatsing van de knoppen kun je de camera met twee handen bedienen wanneer je beelden beoordeeld.

Intuïtief

Deze camera is van top tot teen toegesneden op professionals. De indeling van de belangrijkste knoppen is zo vertrouwd voor gebruikers van topklasse D-SLR-camera's van Nikon dat ze zonder na te denken opnamen kunnen blijven maken. Met een nieuwe knop voor de AF-stand kun je wisselen tussen de AF-stand en de AF-veldstand terwijl je door de zoeker fotografeert.

Robuust

Stoten. Vallen. Onaangename verrassingen. De body van de Z 9 is gemaakt van een magnesiumlegering voor een perfecte balans tussen sterkte en gewicht. Heb je een langdurige opnamesessie? De camera behoudt een sterke elektromagnetische afscherming en warmteafgifte.

Betrouwbaar

Regen. Zonneschijn. Of najaarsstormen. De Z 9 is zo ontworpen dat hij bestand is tegen extreme temperaturen en een extreme luchtvochtigheid. De uitgebreide weerbestendige afdichting zorgt ervoor dat de camera, objectieven uit de Z-serie en vattingadapters kunnen blijven werken zolang als jij dat wilt.

Knoppen met verlichting

Ben je nachtopnamen aan het maken? Het lcd-bedieningspaneel aan de bovenkant en achterkant en de belangrijkste knoppen worden verlicht door één keer over de hoofdschakelaar te vegen. Zo kun je camera-instellingen gemakkelijk in het donker wijzigen.

Een nieuwe manier om RAW-bestanden te produceren

Ga voor een maximale beeldkwaliteit zonder dat dit ten koste gaat van de overdrachtssnelheden. Met de Z 9 kun je met een nieuwe High-Efficiency RAW-bestandsindeling werken. Bestanden behouden dezelfde mate van detail als bij ongecomprimeerde RAW, terwijl de bestandsgrootte een derde is van die van standaard RAW-bestanden.

Snellere, soepelere workflow

De Z 9 kan zich aan elke workflow aanpassen. Twee kaartsleuven bieden plaats aan Type B CFexpress-kaarten, waardoor de schrijfsnelheid ongeveer tweemaal zo groot is als bij camera's die Type A-kaarten gebruiken. Dit is perfect wanneer je razendsnelle opnamen maakt of 8K-video opneemt. GPS in de camera legt UTC-tijdstempels in de beeldgegevens vast en geavanceerde netwerkopties maken korte metten met grote bestanden. De overdrachtssnelheden zijn de snelste in hun klasse.

Magnifieke 8K-video in de camera

Dankzij de ongelooflijke beeldkracht van de Z 9 kun je magnifieke full-frame 8K-video en time-lapse-video's in de camera opnemen. Je kunt uren aan 8K-video-opnamen met 30p⁵ maken of tot het uiterste gaan en RAW 8,3K-video opnemen in zeer vloeiende 60p. Tijdens het filmen beschik je over volledige AF/AE en oogdetectie AF. Bestanden zijn prachtig helder en dankzij de nieuwe N-RAW-indeling van Nikon blijven de bestandsgrootten beheersbaar.

4K-video tot maximaal 120p

Met de Z 9 kun je ook sensationele 4K-filmopnamen maken waarbij de hele breedte van de sensor wordt gebruikt. Elke pixel is absoluut helder en de bestandsgrootte is gebruiksvriendelijker. Je kunt verschillende beeldsnelheden kiezen, waaronder 120p voor ongekend vloeiende slow motion.

 

 

 

 

Lees meer

Specificaties

Merk
Nikon
Kantelbaar LCD
Ja
Aantal geheugenslots
2
Touch screen / aanraakscherm
Ja
Hoogste resolutie video
8K
Sensor cleaning functie
Ja
Type Beeldsensor
CMOS Stacked
Type beeldsensor
Sensor
Type sensor
Full frame
Formaat sensor
35,9 mm x 23,9 mm
filter product niveau
Maximale resolutie
8256 x 5504
Display
Formaat display
3 inch
Lees meer

Meegeleverd

  • Nikon Z9 Body
  • BF-N1 bodydop
  • EN-EL18d oplaadbare Li-ionaccu met afdekkapje
  • MH-33 acculader
  • EH-7P lichtnetlaadadapter (meegeleverd met een stekkeradapter die is bevestigd in landen of regio's waar dat vereist is; vorm hangt af van land van verkoop)
  • HDMI/USB-kabelklem
  • AN-DC24 riem
  • UC-E24 USB-kabel
  • BS-1 afdekkapje van accessoireschoen (bevindt zich op de camera).

Reviews

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

10% korting bij aankoop van deze Professionele camera

Voeg de kaart toe aan uw camera en de korting wordt verrekend.

 

 

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.