Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs
Systeem camera's

OM-System OM-1 Body

OM-System OM-1 Body 

€ 2049,00
€ 1849,00 na cashback
€ 355,61
Kies uw kit
Winkelvoorraad 

Hoogste inruilprijs
Hoogste inruilprijs van Nederland.

Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel

Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten

5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden


Beschrijving

OM-System OM-1 Body

De OM SYSTEM OM-1 is het hoogtepunt van noviteiten en geavanceerde digitale technologieën, en levert een uitmuntende beeldkwaliteit, die verder gaat dan dat de sensorgrootte doet vermoeden. Deze nieuwe
camera overtreft met haar autofocusprestaties en sequentiële opnamesnelheden ruimschoots de prestaties van traditionele camera’s, zonder in te boeten op de basisprestaties. We hebben in een vroeg stadium computationele fotografietechnologie ingebouwd, waardoor de fotograaf functies als Live Composite en High Res Shot-modus kan gebruiken, zonder dat er geavanceerde opnametechnieken, speciale apparatuur of verregaande vaardigheden nodig zijn. Deze verbeterde computationele fotografiefuncties bieden binnen de OM SYSTEM OM-1 een rijk scala aan expressieve kracht en geven toegang tot meer fotografische mogelijkheden dan ooit tevoren.

 

Dankzij het gemak waarmee het Micro Four Thirds-systeem zich laat meenemen, kan iedereen altijd en overal profiteren van ongekende prestaties. Zo gebruik je de OM SYSTEM OM-1 werkelijk overal om veelzijdige foto’s met een hoge beeldkwaliteit vast te leggen. Dit is de volgende generatie Micro Four Thirds-camera, gepresenteerd door OM-SYSTEM.


 

KENMERKEN:

1. Hoge beeldkwaliteit die verder gaat dan sensorgrootte
Dit model kent een high-end, lichtgewicht en compacte body die beschikt over een nieuwe 20 Megapixel Stacked BSI Live MOS-sensor, en de nieuwste TruePic X-beeldprocessor, die drie keer sneller is dan voorgaande
modellen. De OM SYSTEM OM-1 levert een hoge beeldkwaliteit, die de verwachtingen van het sensorformaat ver overtreft. Zo wordt niet alleen optimaal gebruik gemaakt van de kwaliteit en scherpte van M.Zuiko lenzen,
die de hoogste resolutie ooit. leveren, maar ook een vernieuwde technologie voor ruisverwerking verhoogt de prestaties. Zo kan zelfs een maximale ISO van 25.600 gebruikt worden, die uit te breiden is tot een waarde van maar liefst 102.400. Daarnaast is het dynamisch bereik verbeterd, dankzij de nieuwste beeldverwerkingstechnologie. Deze verbeteringen zorgen voor een rijker verloop in kleurtonen en lichtintensiteit dan ooit tevoren, van schaduwen tot hooglichten. Hoogwaardige beeldstabilisatie levert tot 8,0 EV stappen3 aan compensatie op met 5-assige sync IS, en tot 7 EV stappen4 met alleen de body. De nieuwe Handheld Assist-functie maakt het gemakkelijk om te fotograferen met langere sluitertijden, waarvoor voorheen een statief nodig was.


2. Computationele functies die het domein van creatieve vrijheid
verder uitbreiden en kracht bijzetten

Fotografische mogelijkheden die voorheen alleen mogelijk waren dankzij speciale apparatuur en computers, die beelden konden samen voegen, worden nu rechtstreeks mogelijk in de OM SYSTEM OM-1.
Computationele fotografie-technologie (de geavanceerde digitale beeldverwerking) hebben we al in een vroeg stadium geïmplementeerd in onze camera’s. De OM SYSTEM OM-1 maakt gebruik van een combinatie van de nieuwe TruePic X-beeldprocessor, de nieuwe beeldsensor en de nieuwste digitale technologieën om deze computationele fotografie-functies beter en nog gebruiksvriendelijker te maken. In combinatie met de alom geprezen M.Zuiko PRO-lenzen maakt het systeem het mogelijk om een groter scala aan creatieve vrijheid vast te leggen, die alleen mogelijk is dankzij de OM SYSTEM OM-1.

 

• High Res Shot
De verwerkingstijd voor deze functie is aanzienlijk verkort. Zo duurt het nog
maar zo’n 5 seconden om beelden samen te voegen die gemaakt zijn met
de Handheld High Res Shot. Deze functie is populair bij
landschapsfotografen vanwege de mogelijkheid om vanuit de hand hoge
resolutie-afbeeldingen van ongeveer 50 MP vast te leggen door meerdere
afbeeldingen samen te voegen, of met behulp van een statief zelfs beelden
met een ultrahoge resolutie van ongeveer 80 megapixels. Deze
technologie vermindert ruis met ongeveer 2 stops voor een
verbazingwekkend hoge resolutie en dus weinig ruis. Er is zelfs een
speciale toets op de camera om snel te kunnen schakelen tussen normaal
fotograferen en de High Res-modus.


• Live ND
Bereik effecten van een lange sluitertijd, zoals die met een ND-filter gemaakt worden (ND2-ND64). Wanneer LV-simulatie is geactiveerd, kunt u de effecten van een lange sluitertijd in de zoeker en op de LCD-monitor controleren, voordat u de daadwerkelijke foto’s maakt. Ook handig voor gebruik in combinatie met ultra-groothoeklenzen, waarop vaak geen ND- filters geplaatst kunnen worden.

 

• Live Composite
Met deze functie wordt overbelichting voorkomen, die veelal optreedt bij lange sluitertijden. In deze functie wordt alleen nieuw licht aan de opname toegevoegd wat resulteert in geweldige Live Composite-opnames met oneindige variaties. Vanaf nu is deze functie ook bruikbaar in combinatie met beeldstabilisatie, waardoor deze functie ook vanuit de hand gebruikt kan worden.


• Focus Stacking
Deze functie verandert de focus tijdens het maken van een reeks opnamen en voegt de gemaakte beelden samen voor het vastleggen van onderwerpen die scherp zijn van voor tot achter. De verwerkingstijd is drastisch verminderd
voor eenvoudiger gebruik.


• HDR opnames
Meerdere foto's met verschillende belichtingen worden samengevoegd tot één opname met een groot dynamisch bereik in zowel hooglichten als schaduwpartijen.


3. Een nieuw ontwikkelde autofocus met extreme snelheid en drastisch
verbeterde prestaties voor serie-opnamen van maximaal 50 fps5 met
AF/AE-tracking

Een quad-division fotodiode-configuratie zorgt voor on-chip fasedetectie in zowel verticale als horizontale richtingen. De 1.053-punts cross-type Cross Quad Pixel AF wordt gebruikt om scherp te stellen op verschillende patronen van onderwerpen over alle pixels binnen het gehele opnamebereik. De snelle rekenkracht van de nieuwe TruePic X-processor en het nieuwe AF-algoritme maken snelle, zeer nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp mogelijk, ongeacht waar het zich in het frame bevindt. Verder is dit model uitgerust met die is ontwikkeld met behulp van deep learning-technologie. Naast een snellere en nauwkeurigere onderwerpherkenning en -tracking, kan deze camera race-auto’s, motorfietsen, vliegtuigen, helikopters, treinen en vogels detecteren, evenals dieren (hond- en katachtigen). Naast C-AF wordt deze functionaliteit ook ondersteund met S-AF. De herkenningsnauwkeurigheid, trackingprestaties en fijngevoeligheid van gezichtsherkenning met oogdetectie zijn sterk verbeterd. Er zijn ook exponentiële verbeteringen aangebracht in de prestaties van het maken van serie-opnamen in de burstmodus, waarbij tot 50 fps zonder black- out en met AF/AE-tracking gemaakt kunnen worden. En zelfs tot ultrasnelle opnames van 120 fps met AF/AE vergrendeld. Wanneer u Pro Capture gebruikt, dat is ontworpen voor het maken van opnamen die normaal gesproken onmogelijk zijn, kunt u genieten van diezelfde snelheid van 50 (AF/AE-tracking) tot 120 frames per seconde (AF/AE vergrendeld).


4. Een behuizing met een nóg betere bescherming tegen stof en water,
voorzien van een ultrasnelle zoeker met hoge resolutie


De stof- en spatwaterdichte eigenschappen zijn bereikt door het toepassen van afdichtingsmaterialen op de juiste plaatsen op de stevige, lichtgewicht behuizing van magnesiumlegering. Dat zorgt voor een stof- en spatwaterdichte bescherming volgens IP53-normering6 en vorstbestendige prestaties tot -10°C. Omdat dit model compact en licht van gewicht is en stof- en spatwaterdicht is, is het een krachtige metgezel bij het fotograferen in uitdagende omgevingen. Ook waren we op zoek naar optimale prestaties van de zoeker om nog meer comfort tijdens het fotograferen te kunnen garanderen. Deze hoogwaardige elektronische zoeker is uitgerust met een resolutie van ongeveer 5,76 miljoen pixels, een vergrotingsfactor tot 1,65x, een weergave-vertraging van 0,005 seconden7 en een verversingssnelheid van 120 fps. Het beschikt niet alleen over de beste aspecten van een optische zoeker, maar biedt ook de voordelen van een digitale zoeker, waardoor het mogelijk is om onderwerpen te bekijken en de belichting te controleren, zelfs in donkere omstandigheden. De opbouw van het camera-menu is eveneens volledig opnieuw ontworpen op de OM SYSTEM OM-1. Items zijn gesplitst, samengevoegd en opnieuw geclassificeerd. Daarnaast zijn omschrijvingen vereenvoudigd om het gemakkelijker te maken om de gewenste functies te kunnen vinden en te wijzigen.


5. Verbeterde videofuncties (10bit 4K 60p, Full HD 240p)
Stabiele video-opnames vanuit de hand zijn mogelijk dankzij de compacte, lichtgewicht body en toonaangevende beeldstabilisatie. Creatieve videofuncties omvatten o.a. 4K 60p voor vloeiende high-definition video's en high-speed film met Full HD-video's van maximaal 240p. De camera ondersteunt ook H.264 (8bit), H.265 (10bit) en Multi Frame Rate voor het opnemen van videoclips van meer dan 30 minuten. Naast de uitvoer van RAW-gegevens tot 12 bit 4:4:4 naar externe apparaten voor geavanceerde nabewerking, ondersteunt de OM-SYSTEM OM-1 OM-Log voor een grotere mate van vrijheid in creaties dankzij kleuraanpassingen. Daarnaast stelt het gebruikers in staat om hooglichten en schaduwen vast te leggen zonder vast te lopen op over- of onderbelichte opnames. De nieuwe HLG (Hybrid Log Gamma)8 beeldmodus maakt eenvoudigere HDR-video-opnames mogelijk.

 

 

Lees meer

Specificaties

Merk
OM Systems

Belangrijkste kenmerken OM-System OM-1:


• Compacte en lichtgewicht behuizing met een stof- en spatwaterdichtheid volgens IP53 classificering.

• Vorstbestendig tot -10°C

• Nieuwe TruePic X beeldprocessor – 3x hogere rekenkracht

• Hoge snelheid burstmodus (tot 50 fps C-AF en tot 120 fps S-AF)

• AI detection AF (Verbeterde onderwerpherkenning)

• 1053 Phase detection Cross Quad Pixel AF

• Tot 8 EV-stops beeldstabilisatie

• Backside illuminated Quad Pixel Bayer Stacked CMOS sensor

• Blackout-vrije oogzoeker met 5,76 miljoen pixels

• Verbeterde videofuncties (4K 60p, Full HD 240p)

Kleur
Zwart
Objectief
Model
OM-1
Lees meer

Meegeleverd

  • OM-System OM-1 Body
  • Body dop
  • USB Voeding
  • USB Kabel
  • OM BLX-1 Accu
  • Draagriem
  • Handleiding

 

Reviews

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Kits

OM-System OM-1 Body + 12-40mm f/2.8 Pro II

OM-System OM-1 + Zuiko 12-40mm f/2.8 II 
€ 2799,00
€ 2599,00 na cashback
€ 485,78
Levertijd 3 dagen 

Stel je eigen kit samen


Bestel onderstaande compatible objectieven los of vraag om de setprijs met de OM-System OM-1 Body

Aanbevolen SDXC V90 Geheugenkaarten

Aanbevolen SDHC / SDXC Geheugenkaarten

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.