fbpx
Laagste prijsgarantie Hoogste inruilprijzen van Nederland Telefonisch direct bereikbaar 5 jaar garantie Whatsapp voor de laagste prijs

NU 10% KORTING OP ALLE HOYA HDX FILTERS

Hoya filters

Image

HOYA Filters

Wie filters zegt, zegt Hoya. En dat is niet voor niets. HOYA is een van de meest toonaangevende aanbieders van filters. Wat maakt deze filters zo uitzonderlijk? En wanneer kies je voor welk HOYA filter?

Op het eerste gezicht lijken filters van verschillende merken op elkaar. Toch worden scherpte, kleur en contrast sterk bepaald door het filter dat je gebruikt. Ook de fysieke eigenschappen van een filter bepalen jouw fotoplezier. Het ene filter breekt of krast eerder dan het andere. En een klein beetje dikkere filtervatting veroorzaakt soms vignettering. Wie kiest voor een filter van HOYA kiest voor absolute perfectie, ultiem fotoplezier en eindeloze creatieve mogelijkheden.

HOYA: Altijd een oplossing voor jou

Bij het fotograferen maak je vaak gebruik van filters om je objectief te ondersteunen en je foto's een extra dimensie te geven. HOYA heeft hiervoor een uitgebreid assortiment van zeer hoogwaardige filters.

Onderscheidend

De filters van HOYA hebben hun oorsprong in Japan en worden al sinds 1941 geproduceerd. Aangezien HOYA ook producten maakt voor medische toepassingen, werkt het bedrijf met uiterst strenge kwaliteitsregels. Dit resulteert in een breed aanbod van filters met een hoge optische en mechanische kwaliteit. HOYA onderscheidt zich onder andere door het gebruik van meervoudige coatings aan beide zijdes van de filters, uitzonderlijk fijne filtervattingen en versterkte glassoorten. Alle filters worden uitgebreid getest voor de beste resultaten en de hoogst denkbare beeldkwaliteit.

Gemaakt met 10 stops ND filter

Image

Award winning video met Hoya filters

Wanneer gebruik je een HOYA filter?
Er zijn verschillende situaties waarin je een filter wilt gebruiken. Denk hierbij aan het fotograferen van het bewegende water van een rivier, of het wegnemen van lichtreflecties of spiegelingen in ramen of autoruiten. HOYA biedt je filters voor allerlei doeleinden: UV-, polarisatie-, grijs-, bescherm-, close-up- en infraroodfilters. Met een UV-filter verminder je het nadelige effect van een groot aandeel UV in het aanwezige licht. Een UV-filter gebruik je dus in de bergen, op het water en uitgestrekte vlakten.

Met een polarisatiefilter ga je lichtreflecties of spiegelingen tegen en ontstaan er verzadigde kleuren. Grijsfilters, ook wel bekend als ND-filters, houden licht tegen en ondersteunen je bij het gebruik van lange sluitertijden of in situaties met veel licht. De beschermfilters van HOYA beschermen je objectief tegen krassen en doen tegelijkertijd niets af aan de beeldkwaliteit van je foto's. Met close-up filters verklein je de minimale scherpstelafstand waardoor je dichterbij je onderwerp komt. Ideaal dus voor de macro-fotograaf! Maak je graag zwart-witfoto's? De infraroodfilters zijn geschikt voor de echte creatieveling! Deze filters blokkeren al het zichtbare licht en maken opnames van infrarood licht mogelijk.

Waar let je op bij de aanschaf van een HOYA filter?
Bij de aanschaf van een HOYA filter, is het belangrijk te weten waarvoor je het filter nodig hebt. Wat voor foto's wil je maken? Ga je op vakantie naar een zonnig land aan zee? Dan is een UV- of polarisatiefilter geschikt voor jou. Ben jij op zoek naar het dromerige plaat van een bewegende waterval in een stilstaande, scherpe omgeving? Kijk dan eens naar HOYA's assortiment van ND- of grijsfilters. Zo is er voor elke wens wel een filter te vinden. Of je nu je foto's een bijzonder effect wilt meegeven, of gewoon het glas van je kostbare objectief wilt beschermen!

Uitgelicht; de HOYA HDX lijn

De HOYA HDX lijn bestaat uit drie zeer hoogwaardige filters, een UV-filter, een Protector en een Circulair Polarisatiefilter. Deze reeks staat onder andere bekend om zijn acht-laagse coating (aan beide zijdes). Dit resulteert in uitzonderlijke optische prestaties. Zo heeft het UV filter een lichttransmissie van liefst 99,4% en is het 100% vrij van kleurzwemen.

Daarnaast is het optische glas van deze filters vier keer harder dan het filterglas van andere merken. Dit danken de HOYA HDX filters aan de samenstelling en de productiewijze. Hierdoor is het glas veel beter bestand tegen beschadigingen. Wel zo veilig!

Ook de protector in deze reeks kenmerkt zich door een volledig neutrale lichtdoorlating en nauwelijks tot geen reflecties. Hierdoor heeft het filter geen nadelige invloed op de algehele beeldkwaliteit. Dit alles geldt uiteraard ook voor het HDX circulair polarisatiefilter. Het ultra-dunne frame voorkomt bovendien vignettering. Ook bij gebruik op (extreme) groothoekobjectieven.

De HOYA HDX serie is verkrijgbaar in de maten 52mm tot en met 82mm

Image

 

 

Digimaxx.nl

Onze kracht is de persoonlijke aandacht die wij in de winkel maar ook online aan al onze klanten geven. Een ander sterk punt zijn onze hoge inruilprijzen. Wij staan erom bekend dat wij de hoogste inruilprijzen geven van Nederland. Bent u opzoek naar de beste deal? Neem dan contact met ons op. Zijn we te duur! We gaan altijd mee met onze Nederlandse collega's

Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.