PANASONIC GX-800

Maak kennis met de nieuwe LUMIX GX800


De nieuwe LUMIX GX800 is een camera die een geweldige beeldkwaliteit biedt voor iedereen die fantastische beelden en unieke momenten wil vastleggen. De LUMIX GX800 is voorzien van de nieuwste functies, zoals 4K Photo, Post Focus, Focus Stacking, 4K Video en een opklapbaarscherm aan de achterkant voor unieke geavanceerde selfie-functies. En dat alles is verpakt in een slanke en stijlvolle compacte body.

HET DESIGN VAN DE GX800:


De camera GX800 ziet er mooi en overzichtelijk uit. De camera heeft een mooie retrolook en straalt eigenlijk ook een bepaalde kwaliteit uit, een hoge kwaliteit. De GX800 is een systeem camera wat dus betekent dat er diverse lensen op passen. Wanneer u de standaard kitlens (12-32 kitlens) gebruikt dan is deze combinatie klein genoeg om in een jaszak mee te nemen. De Panasonic GX800 is het instapmodel maar het uiterlijk en de mogelijkheden zijn veel meer dan dat.


Bediening en mogelijkheden


De bedieningsknoppen bevinden zich bijna allemaal aan de rechterzijde van het toestel, waardoor alle functies met de duim of wijsvinger bediend kunnen worden. De grote draaiknop geeft toegang tot een aantal exposure functies. Naast een aantal automatische functies zijn er ook wat semiautomatische en manuele functies te kiezen. De 4K-modus en de Post Focus-knop vind ik de twee meest interessante knoppen op de GX800. De 4K-fotomodus is ideaal voor het fotograferen van (snel) bewegende onderwerpen, zoals kinderen en huisdieren. Hoe dit werkt? Zodra u de ontspanknop indrukt, wordt een soort 30fps film gemaakt. Vervolgens kunt u van elke opname (30 fames) het beste frame selecteren en deze wordt als foto opgeslagen. Aan de linkerzijde vindt u de Post Focus-knop. Met deze functie kunt u het focuspunt nauwkeurig aanpassen, nadat de foto genomen is. Dit komt erg goed van pas bij bijvoorbeeld een macro- of portretfoto. 

Ook aan de achterzijde heeft de camera een serie knoppen. De grootste knop is een draaischijf waarmee u door de verschillende menu’s navigeert. Ik vind het handig dat de knoppen naar eigen smaak en gebruiksgemak in te stellen zijn. De onderkant van de GX800 heeft een schroefingang, zodat u de camera kunt bevestigen op een statief. Ook is er aan de onderzijde ruimte voor een accu en micro SD-kaart. Een nadeel is dat de camera geen reguliere SD-kaarten leest en/of schrijft.

Lifestyle


De GX800 mikt overduidelijk op een lifestyle-doelgroep want hij is leverbaar in zilver met een modieuze bruine of zwarte bekleding en beschikt over allerhande fun-functies voor beeldbewerking, zoals Soft Skin, defocusing en Slimming. Ook kun je achteraf desgewenst je make-up bijwerken met de Beauty Retouch-functie. Een 180 graden kantelbaar selfie-beeldscherm van 3-inch maakt de Lumix GX800 helemaal af. De GX800 maakt die selfies onder andere door even je gezicht te bedekken, te zwaaien of met twee gezichten bij elkaar voor de lens te verschijnen. Volautomatische selfie-fun!

Scherpstelling en postfocus


Deze systeemcamera van Panasonic heeft mooie specs als het gaat om scherpstellen. Binnen 0,07 seconden stelt deze camera scherp. Dat is in zijn klasse de kortste tijd! Verder is er geen lowpass filter toegepast, wat ook weer zorgt voor nog scherpere foto’s. Met de postfocus modus kunt u na het schieten nog kiezen waar u de focus wilt hebben. Zo kunt u ervoor kiezen om de voorgrond of juist de achtergrond in of uit focus te halen. Met de Panasonic Focus Stacking functie zorgt u er dan juist weer voor dat de foto van voor- tot achtergrond scherp is. De DMC-GX800 leent zich ook erg goed voor portretten. De camera stelt zich automatisch scherp op de ogen.

Maak eenvoudig 4k filmpjes


Geweldige 4K-video's schieten is ook al supersimpel. Je start met één druk op de knop. De maximale videoresolutie is 3840 bij 2160 pixels met 30p. Opnemen in full HD-kwaliteit kan met een snelheid van 50p.Panasonic GX800 met 4K- en panorama selfie-functies


De Panasonic Lumix DC-GX800 is ontworpen en gefinetuned om het nemen van selfies leuker te maken. Door toepassing van de 4K-technologie, is het mogelijk het beste moment vast te leggen bij groep-selfies, zodat iedereen er lachend op staat, of in situaties waarbij de achtergrond beweegt, zoals een voorbijrijdende trein. Het 3,0-inch statische touchscreen met 1.040.000 pixels kan 180 graden worden gekanteld en de camera schakelt automatisch over naar de Self Shot-modus als het scherm wordt opgeklapt. De Self Shot-modus van de Lumix DC-GX800 biedt verschillende unieke functies voor het maken van selfies, zoals de nieuwe 4K Selfie-modus en de panorama-modus.

Conclusie 


De Panasonic GX800 is een heerlijke camera. De camera voelt goed en je hebt heel snel door hoe alles werkt. De camera is heerlijk compact en je stopt hem zo in je zak. Wanneer je veel foto's en video's maakt met je smartphone maar je wilt graag daar nog meer uithalen, dan is de GX800 de ideale camera. De kwaliteit is vele malen hoger en mede dankzij de wifi functie blijft het mogelijk om foto's en video's te delen met vrienden. Panasonic heeft met de GX800 echt een kwalitatief erg mooie camera op de markt gezet die de kwaliteit heeft van een reflex camera maar mede door zijn formaat veel vriendelijker, sneller en leuker is. Ben je opzoek naar een kwalitatief goeie camera die je overal mee naar toe kan nemen en die de nieuwste snufjes heeft? Dan is de Panasonic GX-800 echt een goeie keuze. Bent u benieuwd welke aanbieding we voor je kunnen maken? Bel 078-6133982 of mail info@digimaxx.nl . Het inruilen van je oude digitale camera is ook mogelijk

PANASONIC LUMIX GX800

Panasonic Lumix GX800 + 12-32mm Zwart / Zilver
Panasonic Lumix GX800 + 12-32mm Zwart / Zilver
€ 439 € 399
In winkelwagen