PANASONIC HC-X1 CAMCORDER

Panasonic HC-X1 4K Camcorder


De Panasonic HC-X1 4K Videocamera lens heeft een grote MOS-sensor van 1,0 inch en een 24mm Leica Dicomar 4K-lens. De lens heeft een 4-Drive-lenssysteem, waarmee gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar vier lensgroepen kunnen worden beheerd. U heeft zo in elke situatie een uitstekende balans tussen beeldkwaliteit en gevoeligheid.

De HC-X1 kan opnames maken in 4K 24p (4096 x 2160), UHD 60p/50p (3840 x 2160) of FHD 60p/50p (1920 x 1080). Voor professionele gebruikers die internationaal werken kan de systeemfrequentie van de videocamera naar keuze worden ingesteld op 59,94 Hz, 50,00 Hz of 24,00 Hz, en content kan worden vastgelegd in MOV (QuickTime), MP4 of AVCHD.

De verscheidenheid aan opnamemodi met selecteerbare instellingen voor beeldkwaliteit, frame- en bitsnelheid maakt een groot aantal toepassingen mogelijk, variërend van filmproductie tot online verspreiding. De handzame Panasonic HC-X1 is ideaal voor professionele videografen die op zoek zijn naar eersteklas productiecapaciteit en superieure beeldkwaliteit.Kenmerken van de Panasonic HC-X1 4K Videocamera:

  • 1.0-type (inch) 4K-sensor
  • Leica Dicomar 4K-lens
  • Optische zoom: 20x
  • Drievoudige handbediende ringen
  • XLR audio-input
  • 16-assige onafhankelijke kleurcorrectiefunctie
  • Gammafunctie met 8 modi
  • Twee SD-geheugenkaartsleuvenGeavanceerde optische beeldstabilisator (O.I.S.)


Het correctiebereik van de O.I.S. is aanzienlijk vergroot tot circa 900% vergeleken met de AG-AC160 van Panasonic. Hierdoor worden opnames vanuit een lage of hoge hoek in grote mate gestabiliseerd. In de FHD-modus detecteert en corrigeert een hybride O.I.S., die elektronische met optische beeldstabilisatie combineert, bewegingen over vijf assen, waaronder de rollende beweging.

Uiterst snelle en nauwkeurige intelligente AF


Doordat de Micro Drive-focusunit snel verplaatst kan worden, biedt de HC-X1 een stabiele en snelle AF met uitstekende tracking-prestaties. Dit betekent dat er altijd nauwkeurig kan worden scherpgesteld, zelfs bij opnames in 4K of bij een kleine scherptediepte. Gebruikers kunnen de instellingen voor de AF-bediening aanpassen, en de snelheid, tracking-gevoeligheid en breedte van het gebied aanpassen afhankelijk van het onderwerp en de toepassing.

Super slow motion en variabele framesnelheid (2 tot 60 fps)


De camcorder kan HD-beelden vastleggen bij een snelheid van 120 fps (59,94 Hz) of 100 fps (50 Hz) voor een slow-motioneffect. Ook heeft hij een VFR (Variable Frame Rate) opnamefunctie waarmee professionals de framesnelheid in tien stappen kunnen wijzigen van 2 naar 60 fps. Hiermee kan de gebruiker creatieve en expressieve video's produceren door toepassing van technieken als Overcranking voor een slow-motioneffect en Undercranking voor een fast-motioneffect.

PANASONIC HC-X1 CAMCORDER