Fujifilm GFX 100 + Fujinon GF23mm

€ 13798 incl 21% btw
Binnenkort leverbaar
E-mail me zodra voorradig
Veilig en makkelijk bestellen
Bestel direct en vertrouwd bij uw vakwinkel
Laagste prijs garantie
Elders een lager prijs gezien? Laat het ons weten
5 jaar garantie
Kijk hier naar de voorwaarden
In winkelwagen

FUJIFILM GFX 100 + GF 23mm

De GFX100 heeft een grootformaat CMOS-sensor met meer dan 100 miljoen pixels, waardoor dit de spiegelloze digitale camera met het hoogste resolutieniveau is die ooit is geproduceerd. De GFX100 is de samensmelting van FUJIFILM's unieke combinatie van beeldverwerkings- en optische technologieën en geeft de toekomst van de fotografie voor de komende jaren gestalte.

Mede dankzij het toepassen van een 43.8mm x 32.9mm sensor – Een sensor die maar liefst 1.7x groter is dan een ‘Full Frame’ sensor – worden deze camera’s door vele professionele fotografen aangeprezen en staat de GFX door enthousiastelingen van fotografie ondertussen hoog op de verlanglijst.

De GFX, FUJIFILM's spiegelloze digitale camerasysteem, heeft het hoogste beeldkwaliteitsniveau in de wereld van professionele fotografie bereikt. Het systeem blijft zich verder ontwikkelen...


102MP beeldsensor met een grootschalige diagonale van 55mm

 • Deze nieuwe sensor is specifiek voor deze camera ontwikkeld en kent een diagonaal van maar liefst 55mm. Het aantal effectieve pixels voor deze sensor komt bovendien uit op ongeveer 102 miljoen. In combinatie met de ultra scherpe FUJINON GF objectieven en de vierde generatie ‘X-Processor 4’ beeldverwerkingsprocessor biedt deze camera een unieke resolutie met ’s werelds beste beeldkwaliteit en een unieke kleurenreproductie zoals alleen te verkrijgen is met een camera van FUJIFILM.
 • De sensor is uitgerust met in totaal maar liefst 3.76 miljoen fase-detectie pixels die over het gehele (100%) sensoroppervlak zijn uitgespreid. Dit resulteert in een snelle en accurate autofocusmogelijkheid ongeacht waar het onderwerp zich in beeld bevindt. Dit maakt dat mobiliteit en toepasbaarheid enorm worden vergroot met camera’s die beschikken over een dergelijk grote sensor.
 • Door de toepassing van backside illuminated sensortechnologie is de bedrading via de achterzijde van de sensor weggeleid waardoor de individuele photodiodes aanzienlijk meer licht kunnen ‘vangen’. Dit resulteert in betere ruisprestaties. De sensor verkrijgt hierdoor minder ruis, een groter dynamisch bereik en is daardoor sneller uitleesbaar ondanks het hogere aantal pixels op de sensor.

’s Werelds eerst 5-assige IBIS beeldstabilisatiesysteem voor een camera die is uitgerust met een sensor groter dan het 35mm formaat.

 • Over het algemeen genomen kan worden gezegd dat hoe hoger het aantal pixels op een sensor aanwezig, hoe groter de kans op bewegingsonscherpte. Om deze bewegingsonscherpte te onderdrukken heeft FUJIFILM speciaal voor haar 102MP sensor een IBIS beeldstabilisatiesysteem ontwikkeld dat in staat is om tot 5.5 stops (in combinatie met een GF63mmF2.8 R WR objectief) te kunnen corrigeren.
 • Het IBIS beeldstabilisatiemechanisme is zo uitgerust dat beelden niet alleen kunnen worden gecorrigeerd als de camera wordt gekanteld (op, neer, links of rechts), maar ook als deze wordt gedraaid.
 • De gehele sluiter unit wordt door maar liefst vier veren op haar plek gehouden waardoor bewegingen veroorzaakt door de sluiter tot een minimum worden beperkt. Hierdoor kan er veel eenvoudiger en in meer situaties uit de hand met deze camera worden gefotografeerd. De GFX100 behoudt daarbij haar exceptioneel hoge resolutie en verlegd daarmee grenzen in de fotografie.

s Werelds eerste 4K30P video-opnamemogelijkheid voor een digitale (consumenten) camera die is uitgerust met een sensor groter dan het 35mm filmformaat.

 • Door het toepassen van de nieuwe X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor in combinatie met een beeldsensor die zeer snel uitleesbaar is kunnen er met de GFX100 video’s worden opgenomen met een beeldresolutie en snelheid van 4K30p en dat in 10bit 4:2:2 extern en 10bit 4:2:0 intern. Wederom een noviteit en ’s werelds ‘eerste’ voor een camera die is uitgerust met een sensor die groter is dan het 35mm filmformaat.
 • Wanneer gekozen wordt voor het 17:9 digitale cinemabeeldformaat, worden de opnames daarbij opgenomen over de gehele breedte van de sensor (43,8mm (breedte) x 23.19mm (hoogte)). De diagonaal is daarbij maar liefst 49.56mm. Dit is zelfs groter dan menig ‘high-end’ cinema camera die de afgelopen jaren het daglicht hebben gezien. Dit betekent dat video-opnames gemaakt met deze camera niet alleen beschikt over een fantastische beeldkwaliteit, maar ook over een prachtige scherptediepte. Het grote bereik en de mogelijkheid om er tot op hoge ISO waardes mee te kunnen filmen maakt dat de GFX100 beelden produceert met een ongekende detaillering en resolutie, die welhaast driedimensionaal kan aanvoelen. Dat draagt uiteraard bij aan de sfeer van de opnames die er met deze camera kunnen worden gemaakt.
 • De GFX100 maakt gebruik van oversampling met het equivalent van ongeveer 50.5 megapixels om video te renderen. Daarnaast biedt de camera ondersteuning aan het zeer efficiënte codec type H.265/HEVC. Uiteraard ontbreekt het de camera niet aan de mogelijkheid om opnames te maken met ‘F-Log’ waarbij de gamma curve een breder dynamisch bereik biedt. Ook is er ondersteuning voor ‘Hybrid Log Gamma (HLG)’ voor het opnemen van HDR-beelden. De GFX100 is ook het eerste model in de GFX-serie die beschikt over de ‘ETERNA’ cinema filmsimulatie. Dit biedt de videograaf optimale oplossingen en brengt hem diverse creatieve mogelijkheden, waarmee hij zich volop kan ontplooien.

(Stof- en weerbestendig. Licht van gewicht en zeer robuust door de toepassing van een aluminium body en geïntegreerde verticale grip.

 • Ondanks dat de GFX100 is uitgerust met een sensor die maar liefst 1.7x het oppervlak heeft dan dat van een 35mm Full Frame camera is de body van de FUJIFILM GFX100 gelijk in grootte in vergelijk met een vlaggenschip 35mm Full Frame camera (156.3mm (B) x 163,6mm (H) en 102,9mm (D). Het dunste gedeelte is daarbij 48.9mm. De camera weegt ongeveer 1400 gram inclusief twee batterijen, geheugenkaart en EVF.
 • De GFX100 is FUJIFILM’s eerste digitale systeemcamera met geïntegreerde verticale grip. Dit heeft als voordeel dat de camera ergonomisch prettiger en comfortabel vanuit de hand is te bedienen en vast te houden. In de grip kunnen twee batterijen worden geplaatst.
 • Om een optimale beeldkwaliteit te kunnen garanderen van de 102MP beeldsensor is het hart van de camera, dat bestaat uit ‘lensvatting, beeldstabilisatiemechaniek en beeldsensor’ geïsoleerd van de rest van de behuizing. Deze dubbele structuur draagt bij aan het kunnen bieden van een uiterst hoge beeldresolutie in combinatie met een robuuste body.
 • De camera is op maar liefst 95 plekken afgedicht tegen stof- en water, waardoor deze weerbestendig is gemaakt. Hiermee is de gebruiker verzekerd van een hoge betrouwbaarheid. Zelfs als de camera wordt gebruikt onder zware omstandigheden.

Hoge snelheid en hoge precisie fase detectie autofocussysteem

 • De GFX100 is het eerste model in de GFX-Serie dat gebruik maakt van een fase-detectie autofocus algoritme dat is overgenomen uit de vierde generatie X Serie camera’s (X-T3 en X-T30) en welke worden geprezen om hun snelle en accurate autofocus. Het autofocus algoritme maakt volledig gebruik van de in totaal 3.76 miljoen beschikbare fase detectie autofocuspixels, die over het gehele sensoroppervlak zijn uitgespreid. Dit draagt zorg voor een nieuwe standaard in AF snelheid en accuratesse voor camera’s die zijn uitgerust met een sensor met een grootschalige diagonale van 55mm. De camera beschikt over “Enkelpunt AF”, “Zone Focussing AF” en “Breedveld Volgfocus”. Het effect is vooral duidelijk merkbaar wanneer gebruik wordt gemaakt van objectieven met een vaste brandpuntsafstand. Een verbetering in snelheid tot wel 210% is daarbij mogelijk ten opzichte van het traditionele contrastdetectie autofocussysteem.
 • Tegelijkertijd kent de GFX100 een enorme verbetering als het aankomt op de accuratesse van gezicht- en oogdetectie autofocus. Een feature die ondertussen als essentieel hulpmiddel wordt gezien door met name mode- en portretfotografen. Gezichtsdetectie werkt nu ook vanaf een grotere opnameafstand en biedt een significante verbetering in het volgen van een zijaanzicht van een persoon, of wanneer een persoon zich onregelmatig door het beeld verplaatst, of wanneer deze tijdelijk aan het zicht onttrokken wordt.

Unieke en uitermate goede kleurenreproductietechnologie, ontwikkeld vanuit de historie die FUJIFILM heeft met het produceren van analoge film.

 • De combinatie van de nieuw ontwikkelde sensor en de vierde generatie ‘X-Processor 4’ beeldverwerkingsprocessing betekent dat de camera 16-Bit RAW kan produceren. Een mogelijkheid die door veel professionele fotografen zal worden gewaardeerd. De GFX100 biedt ook ondersteuning voor 16-bit TIFF beeldomzetting. De ultrahoge resolutie van meer dan 100 Megapixels en een rijke kleurtoon en diepe contrasten die beschikbaar zijn in de filmsimulaties zullen zeker in de smaak vallen bij menig professioneel fotograaf.
 • De GFX100 beschikt ook over een ‘Gladde Huid Effect’, welke automatisch de huidtinten gladder maakt. Een functie die veel wordt gebruik in de bewerking van portretbeelden.


FUJIFILM GFX KOOPT U BIJ DE SPECIALIST:

 • Alles direct uit voorraad leverbaar
 • Hoge inruilprijzen
 • Gratis persoonlijke bezorging aan huis of uw studio
 • Alle camera's en objectieven demonstratie klaar
 • Gratis bruikleen camera en/ of objectief
 • Gratis sensor reiniging
 • 5 jaar garantie

Kenmerken Fujifilm GFX100:

 • 102 megapixel middenformaat BSI CMOS sensor
 • Fasedetectie autofocus (210% beter dan de GFX 50S)
 • 5 foto's per seconden (op 14 bit RAW)
 • 100 - 12.800 ISO (uitbreidbaar naar 50 - 102.400)
 • 4K video (30 beelden per seconden)
 • Vijfassige beeldstabilisatie
 • 5,76 megadot elektronische zoeker
 • Quad-core X-Processor 4
 • Dual SD(XC) geheugenkaartsloten
 • GF vatting
 • Gewicht: 1,4 kilogram


Fujifilm GFX100 8k Timelapse Story:

Fujiim GFX100 Story:

Product
Soort
Middenformaat Systeem Camera
Merk
Fujifilm
Model
GFX100
Kleur
Zwart
Artikelnummer leverancier
16634231
EAN Code
4547410415230
Nederlandse camera
Ja
Sensor
Aantal pixels
102 megapixel
Soort beeldsensor
Middenformaat
Type beeldsensor
Baray-Array met primaire kleurenfilter
Afmeting beeldsensor
43,8 x 32,9mm (1,7x groter dan full frame)
Maximale resolutie
11648 x 8736
Maximaal ISO bereik
102400
Minimaal ISO bereik
50
Sensorreiniging
Ja
Ondersteunende beeldverhoudingen
1:1 / 3:2 / 4:3 / 5:4 / 7:6
Beeldopname
Maximaal aantal pixels
100 megapixel
Maximale resolutie
11648 x 8736
Maximaal aantal fps
Ca 5fps (JPEG: 41 frames, RAW met compressie zonder kwaliteitsverlies: 14 frames, RAW niet gecomprimeerd: 13 frames)
Bestandsformaten
JPEG en RAW
Beeld verhoudingen
1:1 / 3:2 / 4:3 / 5:4 / 7:6
Scherpstellen
Focus systeem
ntelligente hybride AF (TTL contrast AF / TTL fasedetectie AF)
Auto Focus selectie
Automatisch en handmatig
Auto Focus Lock
Ja
Auto Focus hulplicht
Ja
Scherpstellen
Automatisch en handmatig
Auto Focus Modes
Touch AF, Scherpstelzone, UIT Instelling AAN/UIT door dubbeltikken, instelling AAN/UIT door aanraakfunctie
Beeldstabilisatie
Beeldstabilisatie
Ja
Stabilisatie methode
Beeldsensor-shift-mechanisme met 5-assige compensatie
Sluiter
Type Sluiter
Spleetsluiter
Snelste sluitertijd
Mechanisch 1/4000. Electronisch 1/16000
Langste sluitertijd
30sec
Flitser
Ingebouwde flitser
Nee
Meegeleverde externe flitser
Nee
Hotshoe
Ja
Flitstechnologie
TTL
Richtgetal interne flitser
nvt
Draadloze flitsaansturing
Ja
Rode-ogen-reductie
nvt
Zoeker
Type zoeker
OLED-kleurenzoeker
Vergroting
0,86x (icm 50mm)
Beeldveld
Ca 100%
Dioptrie correctie
-4 - +2 m
Display
Soort Display
LCD
Formaat Display
3,2"
Kantelbaar Display
Ja
Touch Display
Ja
Resolutie
2,36 megapixel
Live View
Ja
Beeldverhouding
4:3
Video opname
Videomogelijkheid
Ja
Maximale videoresolutie
4096 x 2160
Full HD
Ja
Ondersteunende videoformaten
MOV, MP4
Framerate
30fps
4K
ja
Audio opname
Ingebouwde microfoon
Ja
Audio systeem
Stereo
Audio formaat
Lineaire PCM, AAC
Features
Witbalans
Ja
Scenes (kleine greep)
Automatische scèneherkenning / Aangepast 1-3 / Selectie kleurtemperatuur (2500K-10000K) / Vooringesteld: Fijn, Schaduw, Fluorescerend licht (daglicht), Fluorescerend licht (warm wit), Fluorescerend licht (koel wit), Gloeilamplicht, Onderwater
Opnamemodi
Auto,P,S,A,M
GPS
Ja
Beeldbewerking
Ja
Histogram
Ja
Zelfontspanner
Ja
Anti-stof functie
Ja
Opslag
Geschikte geheugenkaarten
SD en SDXC
Aantal geheugensloten
2
Maximale capaciteit geheugenkaart
512gb
Doelgroep
Type fotograaf
Professioneel
WiFi
Wi-Fi
Ja
Wi-Fi standaarden
802.11b, 802.11g, 802.11n
NFC (near field communication)
Nee
Voeding
Soort voeding
Accu (2x, inbegrepen)
Typenummer accu
NP-T125
Accu techniek
Li-ion
Capaciteit accu
Ca 800 foto's
Oplaadsysteem
Meegeleverde Externe oplader BC-T125
Aansluitingen
Microfoon ingang
Ja
USB
Ja
HDMI
Ja
HDMI Connector
Micro HDMI TypeD
AV uitgang
Nee
DC aansluiting
Ja
Pictbridge
Ja
Fysieke Eigenschappen
Breedte
156,2 (incl zoeker)
Hoogte
163,6 (incl zoeker)
Diepte
102,9 (incl zoeker)
Gewicht
1400g incl EVF, 2x accu en SDHC kaart) Leeg Ca 1155g
Kleur
Zwart
Spatwaterdicht
Ja
Stofdicht
Ja
Statief aansluiting
Ja
Objectief
Merk
Fujifilm
Model
Fujinon GFX23mm
EAN Code
4547410345452
Artikelcode leverancier
16546020
Grootste Diafragma
f/4
Kleinste Diafragma
F/32
Aantal Lamellen
9
Brandpunt Bereik
gf23mm
Vatting
Fujifilm G-Mount
Filtermaat
82mm
Lengte
103mm
Diameter
89,8mm
Gewicht
845g
Maximum vergroting
0,09x
Doelgroep
gevorderde
 • Fujifilm GX100
 • Fujinon GF23mm
 • EVF-GFX2 afneembare elektronische zoeker
 • Fujinon GFX110mm
 • 2 NP-T125 accu's
 • BC-T125 lader
 • Adapter
 • BCP-002 bodydop
 • Schouderriem
 • 2 metalen strap clips
 • Clip bevestigingstool
 • 2 protective covers
 • Cable Protector
 • Hotshoe cover
 • Connector cover
 • Syn Terminal cover

Gerelateerde producten

Fujifilm GF45mm f/2.8R WR
Fujifilm GF45mm f/2.8R WR
€ 1799
In winkelwagen
Fujifilm Fujinon GF50mm f/3.5 R LM WR
Fujifilm Fujinon GF50mm f/3.5 R LM WR
€ 999
In winkelwagen
Fujifilm Fujinon GF63 f/2.8 R LM WR
Fujifilm Fujinon GF63 f/2.8 R LM WR
€ 1599
In winkelwagen
Fujifilm GF 120mm f/4.0 R LM OIS WR Macro
Fujifilm GF 120mm f/4.0 R LM OIS WR Macro
€ 2898
In winkelwagen
Fujifilm GF250mm f/4 R LM OIS WR
Fujifilm GF250mm f/4 R LM OIS WR
€ 3199
In winkelwagen
Fujifilm GF110mm f/2 R LM WR
Fujifilm GF110mm f/2 R LM WR
€ 2999
In winkelwagen
Fujifilm Fujinon GF 32-64mm f/4 R LM WR
Fujifilm Fujinon GF 32-64mm f/4 R LM WR
€ 2499
In winkelwagen